Hrvati so cene turističnih storitev v povprečju znižali za 10-30 odstotkov

Hrvati so ubrali drugačno taktiko od večline ostalih turističnih držav. Slednji so cene znižali, medtem ko jih drugod zvišujejo, da bi nadoknadili izpad dohodka, ki ga je na globalni ravni povzročil covid-19.
Fotografija: Cappelli je pozval k strožjim epidemiološkim ukrepom, da bi zmanjšali število novih primerov okužb in dokazali, da so še vedno varna destinacija. FOTO: Savo Prelevic / AFP
Odpri galerijo
Cappelli je pozval k strožjim epidemiološkim ukrepom, da bi zmanjšali število novih primerov okužb in dokazali, da so še vedno varna destinacija. FOTO: Savo Prelevic / AFP

Na Hrvaškem se trenutno mudi približno 600.000 turistov, nekatere okrožja pa poročajo o 60-odstotni zasedenosti v primerjavi z istim obdobjem lani. Letni rezultat bi lahko dosegel 40 odstotkov lanskega leta, je v ponedeljek dejal tamkajšnji minister za turizem Gari Cappelli.

»Danes imamo skoraj 600.000 turistov, večinoma tujcev, medtem ko je približno 90.000 domačih turistov. Hrvaška je varna destinacija, ne glede na to, kaj se dogaja,« je po sestanku Nacionalne turistične organizacije (HTZ), izjavil Cappelli.Za primerjavo je dejal, da ima Grčija danes le 7 odstotkov turističnega prometa v primerjavi z lanskim letom. Hrvaška ima v juliju več kot 50 odstotkov prihodka od prodaje v primerjavi z ustreznim obdobjem lani, od začetka leta pa več kot 30 odstotkov, je dodal minister.

Povedal je, da so nekatere županije, kot sta Istra in Primorsko-goranska regija, zabeležile 60 odstotkov lanskega rezultata, in dodal, da so se turistični delavci dobro pripravili na delo v trenutnih epidemioloških razmerah.

Cappelli je pozval k strožjim epidemiološkim ukrepom, da bi zmanjšali število novih primerov okužb in dokazali, da so še vedno varna destinacija.

Opozoril je, da se je število domačih turistov zmanjšalo za samo 13 odstotkov. Dodal je še, da so se cene turističnih storitev na mnogih destinacijah v povprečju znižale za 10-30 odstotkov.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

Komentarji: