Rusija ponovno prehitela ZDA

Rusija se je lotila drznega podviga. Začela je namreč snemati film, ki bo kot prvi v celoti posnet v vesolju.
Fotografija: Foto: Nasa / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Nasa / Reuters

Ruska snemalna ekipa je danes prispela na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), kjer namerava posneti prvi celovečerni film v vesolju, poročajo tuje tiskovne agencije. Ruska igralka Julija Peresild in režiser Klim Šipenko bosta v te namene v vesolju ostala 12 dni.
image_alt
Znaki, da je prišel čas za upokojitev

Film z delovnim naslovom Izziv bo prikazoval zgodbo zdravnice, ki se na ISS odpravi z namenom, da bi rešila življenje obolelega astronavta. Nemška tiskovna agencija dpa dodaja, da je filmski projekt tudi dokumentarec vesoljske industrije in astronavtskega poklica.
image_alt
Oče in sin pomagata pri iskanju izgubljenih bitcoinov

Peresild in Šipenko sta se iz kazahstanskega izstrelišča Bajkonur v orbito podala v ruski raketi sojuz. Izstrelitev sta v živo predvajali ruska vesoljska agencija Roskozmos in ruska državna televizija, potekala pa naj bi brez večjih zapletov.
image_alt
Najbolje plačani svetovni voditelji

Gre za prvi tovrstni projekt, Rusija pa je z njim prehitela ZDA, ki naj bi prav tako nameravale posneti film v vesolju. Letos sicer Rusi obeležujejo 60 let, odkar je Jurij Gagarin kot prvi človek poletel v vesolje.

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: