Rusija ponovno prehitela ZDA

Rusija se je lotila drznega podviga. Začela je namreč snemati film, ki bo kot prvi v celoti posnet v vesolju.
Fotografija: Foto: Nasa / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Nasa / Reuters

Ruska snemalna ekipa je danes prispela na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), kjer namerava posneti prvi celovečerni film v vesolju, poročajo tuje tiskovne agencije. Ruska igralka Julija Peresild in režiser Klim Šipenko bosta v te namene v vesolju ostala 12 dni.
image_alt
Znaki, da je prišel čas za upokojitev

Film z delovnim naslovom Izziv bo prikazoval zgodbo zdravnice, ki se na ISS odpravi z namenom, da bi rešila življenje obolelega astronavta. Nemška tiskovna agencija dpa dodaja, da je filmski projekt tudi dokumentarec vesoljske industrije in astronavtskega poklica.
image_alt
Oče in sin pomagata pri iskanju izgubljenih bitcoinov

Peresild in Šipenko sta se iz kazahstanskega izstrelišča Bajkonur v orbito podala v ruski raketi sojuz. Izstrelitev sta v živo predvajali ruska vesoljska agencija Roskozmos in ruska državna televizija, potekala pa naj bi brez večjih zapletov.
image_alt
Najbolje plačani svetovni voditelji

Gre za prvi tovrstni projekt, Rusija pa je z njim prehitela ZDA, ki naj bi prav tako nameravale posneti film v vesolju. Letos sicer Rusi obeležujejo 60 let, odkar je Jurij Gagarin kot prvi človek poletel v vesolje.

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.