Petrol: preverjanje PCT pogoja pred točenjem goriva

Na Petrolu so pojasnili, da bodo PCT pogoj pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno.
Fotografija: Med ponudniki, katerih stranke bodo morale dokazati izpolnjevanje PCT pogoja, so tudi bencinski servisi. Foto: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
Med ponudniki, katerih stranke bodo morale dokazati izpolnjevanje PCT pogoja, so tudi bencinski servisi. Foto: Jure Eržen / Delo

Od današnjega dne dalje bodo morali pogoj PCT izponjevati vsi, ki želijo koristiti take in drugačne storitve in nakupiti želene dobrine. Izjema so nakupi v živilskih trgovinah, nujne zdravstvene storitve in nekatere druge storitve, ki jih ni mogoče odložiti.
 
Med ponudniki, katerih stranke bodo morale dokazati izpolnjevanje PCT pogoja, so tudi bencinski servisi.
  
image_alt
Najlepše peščene plaže na svetu

Kot so razložili predstavniki Petrola, bodo izponjevanje PCT pogoja pri strankah preverjali, preden bodo te natočile gorivo oziroma pred vstopom v samo prodajalno. Točenje goriva naj bi bilo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno, dokler ne bo prišlo do potrditve PCT pogoja, navaja STA.

Petrol poudarja, da bo izponjevanje zahtev vladne odredbe izjemno zahtevno. Posledično naj bi prišlo do podaljšanja časa izvajanja storitev, upočasnjen pa bi bil lahko tudi pretok vozil na prodajnih mestih. Glede na zahteve naj bi se namreč podaljšale čakalne vrste, razlagajo na Petrolu.
 
Podjetje je dalo sicer takoj po objavi vladnega odloka pobudo za spremembe. Pristojne so pri tem pozvali, naj ponovno preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinskih servisih. Prepričani so, da se bencinski servisi ne morejo primerjati z ostalimi prodajalnami.
Kot so povedali pri NLB, bodo morale njihove stranke od današnjega dneva dalje pred vstopom v poslovalnice dokazati izpolnjevanje PCT pogoja. Foto: Leon Vidic / Delo
Kot so povedali pri NLB, bodo morale njihove stranke od današnjega dneva dalje pred vstopom v poslovalnice dokazati izpolnjevanje PCT pogoja. Foto: Leon Vidic / Delo

Tudi pri NLB bodo pogoj PCT striktno preverjali


Kot so povedali pri NLB, bodo morale njihove stranke od današnjega dneva dalje pred vstopom v poslovalnice dokazati izpolnjevanje PCT pogoja. Za preverjanje bodo pristojni njihovi zaposleni. Pri tem so poudarili, da podatkov ne bodo beležili ali shranjevali.
 
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

»Stranke, ki bodo izpolnjevale pogoj PCT, bodo storitve lahko opravile v poslovalnici, ostalim pa svetujemo, da za bančne opravke uporabijo naše digitalne kanale. Večino bančnih opravil lahko namreč stranke 24 ur na dan opravijo na daljavo prek spletnih bank NLB Klik in NLB Proklik, mobilnih bank Klikin in Klikpro ali video klica,« so povedali na NLB.
 
Pri NLB so dodali, da bodo morale njihove stranke ob vstopu v prostore še naprej nositi zaščitno masko in si ob prihodu razkužiti roke. Vsem obiskovalcem svetujejo tudi ohranjanje predpisane varnostne razdalje ter dajanje prednosti ranljivim skupinam, kot so upokojenci, invalidi in nosečnice.
image_alt
Audi napoveduje samovozeči avtomobil, ki spreminja obliko

Več iz rubrike