Peter Grašek z investicijo podprl inovativen projekt mladih Slovencev

Platforma eFlamingo je luč sveta ogledala slabe pol leta nazaj, danes pa se lahko pohvali s skoraj 20 tisoč uporabniki po celem svetu in podporo znanih obrazov.
Fotografija: Peter Grašek, nekdanji predsednik uprave Telekoma in Adrie Airways. FOTO: Šipić Roman / Delo
Odpri galerijo
Peter Grašek, nekdanji predsednik uprave Telekoma in Adrie Airways. FOTO: Šipić Roman / Delo

Nedavno smo poročali o mladih slovenskih fantih, ki so se z inovativno idejo podali v svet podjtništva. Pred kratkim pa so spet presenetili. 

Spomnimo, da je Matic Mele, 22-letni direktor eFlaminga, ljubiteljem računalniških igric, kot so Fornite, FIFA, NBA, Call of Duty, ipd., omogočil, da s hobijem tudi zaslužijo. Do sedaj so namreč z igranjem videoiger služili le profesionalci.

S to vizijo je zbral ekipo vrhunskih oblikovalcev, računalničarjev in tehnikov ter vzpostavil platformo eFlamingo, na kateri igralec izbere igro, investira želeno vsoto denarja in v primeru zmage zasluži ves zastavljeni denar, ki so ga investirali skupaj z nasprotniki.

Matic Mele, eFlamingo. FOTO: Osebni arhiv
Matic Mele, eFlamingo. FOTO: Osebni arhiv
Pred eFlamingom so profesionalni igralci videoiger v tej tako popularni panogi (e-sports) služili precejšne vsote denarja od sponzorjev ter s prenosi igranja, saj jih je spremljajo na milijone ljubiteljev, ki so se tako učili novih veščin ter spretnosti. Profesionalni igralci računalniških igric pa niso nujno najboljši igralci na svetu. In tako je mlada ekipa, ki sliši na ime eFlamingo nekega sivega popoldneva med igranjem igric premagala profesionalno ekipo BitFenix in ugotovila, da bi ta hobi lahko postal nova poslovna priložnost.

Mele je z dobro ekipo, vizijo in trdim delom hitro na svojo stran pridobil kar nekaj podpornikov. Že od samega začetka mu stojita ob strani skupina Poslovni angeli na čelu ter Odvetniška pisarna Miro Senica in partnerji, pred kratkim pa so mladi fantje prepričali tudi menedžerja Petra Graška, nekdanjega predsednika uprave Telekoma in Adrie Airways. Investicija je bila sklenjena v pičlih treh dneh, kar je gotovo ena izmed najhitreje sklenjenih investicij v zgodovini slovenskih startupov. Povprečna doba sklenitve investicije v Sloveniji je namreč okoli 6 mesecev.

Gospod Grašek pravi, da se je za ta korak odločil zaradi inovativnosti, aktualnosti, izjemno hitri rasti eSports industrije ter imenitne ekipe, ki stoji za eFlamingom. »Z veseljem bom sodeloval pri strategiji poslovnega razvoja in pomagal pri rasti podjetja. Fantom stojim ob strani in menim, da smo dobra kombinacija znanja in izkušenj iz stare šole ter svežih idej in energije mladih upov.«


Podjetje eFlamingo je danes vredno dobrih milijon evrov, že v prihodnjih mesecih pa bo njegova vrednost zrastla do 3 milijonov evrov, napoveduje interna analiza.

eFlamingo
eFlamingo

 

Več iz rubrike