Od stranke prejela dobrih 1600 evrov božičnice, a je šef noče izplačati

Za natakarje v ZDA so napitnine sestavni del njihovega zaslužka. V enem primeru iz Teksasa pa naj bi bil znesek prevelik za izplačilo. Vsaj tako je rekel šef.
Fotografija: FOTO: Posnetek zaslona
Odpri galerijo
FOTO: Posnetek zaslona

To naj bi bilo zgodnje božično darilo za Emily Bauer, natakarice v restavraciji Red Hook Seafood and Bar v San Antoniu v Teksasu. Kljub precej napornemu dnevu, gneči v restavraciji, je natakarico razveselil par, ki je bil še posebej prijazen, izkušnjo pojasnjuje natakarica.  
 
Bauerjeva je za ameriško televizijsko postajo Kens5 povedala: »Ves čas sem se opravičevala: 'Žal mi je, da je trajalo tako dolgo.' Moški pa je odgovarjal, da razume. Omenil je, da je tudi sam lastnik restavracije. Tako ve, kako stresno je lahko delo.«
 

Par je pojedel, plačal in zapustil restavracijo

 
FOTO: Posnetek zaslona
FOTO: Posnetek zaslona
Po kosilu in ​​plačilu s kreditno kartico sta zakonca zapustila restavracijo. Bauerjeva je za točilni pult prinesla račun in ga šele tam pogledala. Poleg napitnine v višini 2000 ameriških dolarjev (približno 1640 evrov) je moški napisal: »Vesel božič! Le tako naprej!«
 
Natakarica ni mogla verjeti svojim očem. »Začela sem jokati,« je povedala televizijski postaji Kens5. »Pomislila sem, o moj bog, moji otroci! Vse bom zapravila zanje.« Natakarica ima namreč dva sinova, enega starega dve leti in enega pet mesecev. »Nikoli si nisem mislila, da bom za božič kdaj dobila tako darilo,« je še dodala. 
 

Nato se je zapletlo

 
Stvari se za natakarico ne bi mogle odviti slabše: Bauerjeva ni dobila niti centa napitnine. Sistem naj ne bi mogel obdelati visokih napitnin, njen šef pa je pojasnil, da je najvišji znesek napitnine omejen na 500 dolarjev. Ko so kolegi Bauerjeve predlagali, naj ji izplača štirikrat po 500 dolarjev, je to zavrnil. Ali to tehnično ni bilo mogoče ali iz čiste samovolje, iz poročila televizijske postaje ni jasno.


Bauerjeva zdaj poskuša vse, da bi poiskala gosta, ki sta ji podarila razkošno božično darilo. Račun je objavila na Facebooku in se zahvalila za radodarnost, čeprav denarja, ki se ga je tako razveselila, ni dobila. »Tudi če ne dobim denarja: hvala. Hvala, ker imate tako veliko srce. Ta svet je poln *** ljudi. Kot da bi vedeli, da ga potrebujem,« je zapisala v upanju, da sporočilo doseže prijazen par. Do zdaj se v restavraciji ni nihče odzval na novico.

Več iz te teme:

Več iz rubrike