Apple Car naj bi se na trgu pojavil naslednje leto

Glede na govorice, naj bi Apple lansiral svoj avtomobil 2-4 leta pred napovedmi analitikov.
Fotografija: Slika je simbolična. FOTO: EDN
Odpri galerijo
Slika je simbolična. FOTO: EDN

Apple že vsaj od sredine leta 2010 dela na nečem, kar je povezano z avtomobili. Najprej je družba začela raziskovati avtonomna vozila. Potem je bila to umetna inteligenca (UI) za avtonomna vozila na splošno. Kasneje pa je vse skupaj za nekaj časa preprosto padlo z radarja. Bo podjetje nenadoma predstavilo »Apple Car« že prihodnje leto?
 
Slika je simbolična. FOTO: EDN
Slika je simbolična. FOTO: EDN
Kot poroča tajvanska časopisna hiša Economic Daily News, je Apple pripravljen svoj avtomobil Apple Car predstaviti v tretjem četrtletju leta 2021. Anonimni viri, ki so govorili s tamkajšnjimi novinarji, so sporočili, da dobavitelji komponent na Tajvanu načrtujejo povečanje proizvodnje v drugem četrtletju prihodnjega leta.
 
Časnik tudi trdi, da je Apple na ulicah na območju zaliva na skrivaj preizkušal več prototipov. Slednje ne preseneča. Kalifornijsko ministrstvo za motorna vozila je Applu leta 2017 izdalo dovoljenje, podjetje pa je takoj začelo s testiranjem več športnih terencev Lexus, opremljenih z LIDAR tehnologijo.


Viri pravijo, da je direktor enega od neimenovanih proizvodnih obratov opozoril, da namerava Apple svoje vozilo lansirati septembra 2021. Ta časovni okvir je za 2-4 leta pred napovedmi analitikov. Načrtovanje se zdi nekoliko vprašljivo, saj je Apple šele v tem mesecu začel pogovore s proizvajalci avtomobilske elektronike.
 
Slika je simbolična. FOTO: EDN
Slika je simbolična. FOTO: EDN
Verjetnejše je, da bo Apple uradno predstavil avtomobil leta 2021, a bo na cesto zapeljal šele čez nekaj let. novico je sicer potrebno jemati z rezervo. Kot smo že prevečkrat videli pri »anonimnih« virih, lahko dokazi izginejo, če so sploh kdaj obstajali.
 

Več iz rubrike