Obleka, ki jo je nosila Amy Winehouse, prodana za 210.000 evrov

Konec prejšnjega tedna je potekala dražba, na kateri je bilo ponujenih več kot 800 predmetov, ki so del pevkine zapuščine.
Fotografija: Amy Winehouse. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Amy Winehouse. Foto: Shutterstock

Konec prejšnjega tedna je avkcijska hiša Julien's Auctions zainteresiranim kupcem ponudila več kot 800 predmetov, med katere spadajo oblačila, modni dodatki in zapisi, ki so del zapuščine preminule glasbenice Amy Winehouse. Zanje so, kot poroča nemška tiskovna agencija (dpa), iztržili več kot 3,5 milijona evrov.

Obleko s cvetličnim potiskom, ki jo je zasnovala modna oblikovalka Naomi Parry, je priljubljena pevka nosila na zadnjem koncertu v Beogradu junija 2011. Prodana je bila za 210.000 evrov, s čimer je krepko presegla izklicno ceno. Tudi številni drugi predmeti so bili prodani za višjo ceno od pričakovane.

image_alt
Vila z legendarno umetnino naprodaj za skoraj 500 milijonov evrov

Rdeča usnjena torbica znamke Moschino v obliki srca, ki jo je Amy Winehouse imela s sabo na podelitvi nagrad brit leta 2007, kjer je prejela nagrado za solo izvajalko, je bila prodana za skoraj 177.000 evrov. Znesek kar 13-krat presega izklicno ceno.

Rdeča usnjena torbica v obliki srca. Foto: Carlo Allegri / Reuters
Rdeča usnjena torbica v obliki srca. Foto: Carlo Allegri / Reuters
Zlata obleka Dolce & Gabbana, ki jo je Amy nosila na enem od nastopov, je bila prodana za 130.000 evrov, rjavo-črna obleka Templerley London, ki jo je ta nosila na nastopu ob rojstnem dnevu Nelsona Mandele, pa za 104.500 evrov.

Na dražbi je bil naprodaj tudi ulični znak z napisom Camden Square, ki ga zaznamujejo posvetila Amynih oboževalcev ob njeni smrti. Prodali so ga za 16.600 evrov.

Izkupiček dražbe bo namenjen delovanju fundacije, ki so jo glasbenici v spomin ustanovili njeni starši. Ta je namenjena nudenju pomoči mladim odvisnikom. Amy Winehouse je namreč umrla zaradi zastrupitve z alkoholom.

image_alt
Mimovrste kmalu pod okriljem poljskega Allegra

Amy Winehouse - prejemnica številnih glasbenih nagrad

Amy Winehouse je sicer odraščala v judovski družini, ki jo je povezovala ljubezen do jazz glasbe. Pevkin prvi album z naslovom Frank je izšel 20. oktobra 2003. Ta je naletel na številne pozitivne kritike in bil izdan v več kot dveh milijonih izvodih.

Glasbenica je mednarodno prepoznavnost dosegla predvsem v letu 2006, ko so pesmi dosegle viden odziv tudi v ZDA. Znana je bila zaradi redke glasbene zmesi več zvrsti, ki spominjajo na obdobje 50. in 60. let prejšnjega stoletja. Istega leta je bila nominiranka in dobitnica več mednarodnih nagrad.

image_alt
Po Evropi z ikoničnim vlakom Orient Express

Glasbenica je tudi v letih 2007 in 2008 prejela več glasbenih nagrad. Negativno pa je bila ocenjena njena turneja v letu 2007. Vzrok je bilo njeno konfliktno vedenje in uživanje alkohola ter ostalih drog, zaradi česar se je redno pojavljala na naslovnicah tabloidov.

Več iz rubrike