Mimovrste kmalu pod okriljem poljskega Allegra

Slovenski spletni trgovec prehaja pod okrilje najbolj priznane blagovne znamke za e-trgovino in največjega trgovca z neživilskimi izdelki na Poljskem.
Fotografija: Mimovrste trgovina. Foto: arhiv podjetja
Odpri galerijo
Mimovrste trgovina. Foto: arhiv podjetja

Spletni trgovec Mimovrste prehaja pod okrilje poljske nakupovalne platforme Allegro. Ta se je namreč v četrtek dogovorila, da od PPF, EC Investments in Rockaway Capital odkupi Mall Group, ki ima v lasti Mimovrste in WE/DO. Vrednost posla znaša 881 milijonov evrov, s prilagoditvijo za 44 milijonov evrov, kolikor znašajo dolgovi in druge postavke.

Iz podjetja Mimovrste so sporočili, da bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE|DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

image_alt
Musk: Pogodba s Hertzem ni podpisana

Kot še navajajo, bo združena skupina 135.000 trgovcev na Poljskem, v Sloveniji in drugih državah Srednje in Vzhodne Evrope lahko koristila sistem »objavi enkrat - prodajaj povsod«, pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

Pri Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo tudi, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

image_alt
Najdeni dragoceni predmeti iz časov enega najbogatejših imperijev

Sporočili so še, da njihovo ekipo, v kateri bo zdaj 7200 zaposlenih, povezuje skupna kultura. Kot so izpostavili, bo ta usmerjena v potrošnike in inovacije. Z načrtovano združitvijo naj bi se v raznolikem mednarodnem okolju odpirale nove karierne možnosti.

Prenos mora dobiti še potrditev s strani regulatorjev, predvidoma pa naj bi bil zaključen v prvi polovici leta 2022.

Allegro - najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino na Poljskem

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in je največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Uvršča se med 10 najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in med 100 mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.

Trgovec je bil ustanovljen leta 1999 v Poznanu in ima danes pisarne tudi v Varšavi, Torunu, Wrocławu in Krakovu. V začetku poslovanja je imelo podjetje, ki ga je ustanovilo le nekaj ljudi, sedež v kleti veletrgovca z računalniki. Prva različica spletne strani je bila nameščena na samo eni disketi. Trg e-trgovine je bil takrat na Poljskem še v povojih, Allegro pa je bilo eno od podjetij, ki je največ prispevala k njegovi rasti.

Od takrat do danes je podjetje doživelo veliko preobrazbo. Iz dražbenega mesta se je razvilo v najbolj priljubljeno platformo za e-trgovino na Poljskem.

Več iz rubrike

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.

Zgodovina potrjuje: spet je čas za naložbo v plemenite kovine

Naložba v plemenite kovine v času krize zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Z naraščanjem inflacije namreč denar izgublja vrednost.