Mimovrste kmalu pod okriljem poljskega Allegra

Slovenski spletni trgovec prehaja pod okrilje najbolj priznane blagovne znamke za e-trgovino in največjega trgovca z neživilskimi izdelki na Poljskem.
Fotografija: Mimovrste trgovina. Foto: arhiv podjetja
Odpri galerijo
Mimovrste trgovina. Foto: arhiv podjetja

Spletni trgovec Mimovrste prehaja pod okrilje poljske nakupovalne platforme Allegro. Ta se je namreč v četrtek dogovorila, da od PPF, EC Investments in Rockaway Capital odkupi Mall Group, ki ima v lasti Mimovrste in WE/DO. Vrednost posla znaša 881 milijonov evrov, s prilagoditvijo za 44 milijonov evrov, kolikor znašajo dolgovi in druge postavke.

Iz podjetja Mimovrste so sporočili, da bo načrtovana združitev Allegra, skupine Mall Group in WE|DO utrdila njihov skupni status vodilne spletne tržnice oz. platforme za kupce in trgovce v Srednji in Vzhodni Evropi.

image_alt
Musk: Pogodba s Hertzem ni podpisana

Kot še navajajo, bo združena skupina 135.000 trgovcev na Poljskem, v Sloveniji in drugih državah Srednje in Vzhodne Evrope lahko koristila sistem »objavi enkrat - prodajaj povsod«, pri čemer bo imela dostop do 250 milijard evrov vrednega maloprodajnega trga s 70 milijoni prebivalcev.

Pri Mimovrste, ki je največja spletna trgovina v Sloveniji, verjamejo tudi, da bo posel omogočil boljše nakupovalne izkušnje za 18-milijonsko bazo kupcev v regiji.

image_alt
Najdeni dragoceni predmeti iz časov enega najbogatejših imperijev

Sporočili so še, da njihovo ekipo, v kateri bo zdaj 7200 zaposlenih, povezuje skupna kultura. Kot so izpostavili, bo ta usmerjena v potrošnike in inovacije. Z načrtovano združitvijo naj bi se v raznolikem mednarodnem okolju odpirale nove karierne možnosti.

Prenos mora dobiti še potrditev s strani regulatorjev, predvidoma pa naj bi bil zaključen v prvi polovici leta 2022.

Allegro - najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino na Poljskem

Allegro je sicer najbolj priznana blagovna znamka za e-trgovino in je največji trgovec z neživilskimi izdelki na Poljskem. Uvršča se med 10 najboljših spletnih platform za e-trgovino na svetu in med 100 mesečno najbolj obiskanih spletnih mest na svetu.

Trgovec je bil ustanovljen leta 1999 v Poznanu in ima danes pisarne tudi v Varšavi, Torunu, Wrocławu in Krakovu. V začetku poslovanja je imelo podjetje, ki ga je ustanovilo le nekaj ljudi, sedež v kleti veletrgovca z računalniki. Prva različica spletne strani je bila nameščena na samo eni disketi. Trg e-trgovine je bil takrat na Poljskem še v povojih, Allegro pa je bilo eno od podjetij, ki je največ prispevala k njegovi rasti.

Od takrat do danes je podjetje doživelo veliko preobrazbo. Iz dražbenega mesta se je razvilo v najbolj priljubljeno platformo za e-trgovino na Poljskem.

Več iz rubrike