Obiskovalce portoroških plaž bodo letos pričakale novosti

Tako plaže kot kampi ob slovenski obali se pospešeno pripravljajo na poletno turistično sezono.
Fotografija: Portorož Slovenija. Foto: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Portorož Slovenija. Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Direktor Okolja Piran, ki upravlja s plažami, Gašpar Gašpar Mišič, je za STA izpostavil obnovljeno plažo hotela Metropol, ki so jo preimenovali v Lucijsko plažo. Tu so obnovili vse tri pomole.
 
image_alt
Bosna in Hercegovina: idiličen kraj za preživljanje počitnic

Če je bila ta plaža več let zanemarjena in brez pravega gospodarja, bodo plažo zdaj namenili pretežno domačinom, zato celotnega območja tudi ne bodo zasedli s plačljivimi ležalniki
 
Gašpar Gašpar Mišič. Foto: Samec Blaž/Delo
Gašpar Gašpar Mišič. Foto: Samec Blaž/Delo
Prav tako so v polnem teku priprave na glavno sezono na osrednji portoroški plaži, kjer so prav tako obnovili pomole, del ležalnikov in senčnikov, uredili sanitarije, poleti pa bo tudi v največji možni meri poskrbljeno za varnost obiskovalcev. Ob tem je Gašpar Mišič izpostavil, da so lani prvič po dolgih letih z upravljanjem portoroške plaže zabeležili dobiček.
 
Po šestmesečnem zaprtju so Kamp Lucija, ki se razprostira na šestih hektarjih z običajno kapaciteto do tisoč gostov, ponovno odprli 9. maja. V času zaprtja so poskrbeli za vzdrževanje in urejanje okolice kampa, so za STA pojasnili v Savi Turizmu.
 
image_alt
Hrvaška: Vremenska napoved za poletno sezono 2021

Poleg tega so se v družbi že ob začetku pojava novega koronavirusa marca lani lotili oblikovanja higienskih in zaščitnih ukrepov za maksimalno varnost gostov in zaposlenih, ki so nadstandardni in so nadgradnja higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Med drugim so z najnovejšo tehnologijo zagotovilo stoodstotno dezinfekcijo sob.
 
Foto: Delo
Foto: Delo
Prav tako so uvedli t. i. covid garancijo. To pomeni, da gostom nudijo fleksibilen nakup za brezskrbne počitnice, ki vsebuje 100-odstotno brezplačno odpoved v primeru epidemije in različne možnosti plačila. Prav tako nudijo gostom možnost testiranja v svojih letoviščih, tako s PCR kot hitrim testom.
 
Sicer pa število razpoložljivih mest v kampu ostaja enako, saj so parcele velike in že same po sebi predstavljajo nekakšen balonček ter ustrezno razdaljo do soseda na drugi parceli, zagotavljajo v Savi Turizmu.
 
Kot ugotavljajo, je zasedenost kampa med vikendom večja kot med tednom. »Gneče ni, saj kamp skladno z odlokom vlade o zasedenosti ne deluje s 100-odstotno kapaciteto, večinoma so domači gostje,« so dodali. Kamp ima sicer 40-odstotni delež pavšalistov.
 
image_alt
Terme Dobrna: Prihodek upadel, dobiček narasel

 
 

Več iz rubrike