Hrvaška: Vremenska napoved za poletno sezono 2021

Na Hrvaškem je bila pomlad hladnejša kot običajno, a poletje je že za vogalom.
Fotografija: Vremenska napoved 2021. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane
Odpri galerijo
Vremenska napoved 2021. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Čeprav se meteorološko poletje začne 1. junija, se poletni čas ali poletni solsticij začne 20. junija. Torej, kakšno vreme lahko Hrvaška pričakuje to poletje?

image_alt
Znanstveniki predstavili podkožni mikročip, ki ga vsadijo z injekcijo

Vodilna svetovna služba za napovedovanje meteorologije AccuWeather je objavila svojo poletno napoved za Evropo za leto 2021 in vsa Hrvaška lahko pričakuje vroče, suho poletje, ponekod tudi bolj vroče.
 
Dalmatinska obala lahko vročinski val pričakuje iz severne Afrike, ki se bo to poletje razširil proti severu in južni Evropi.
 
image_alt
Slovenija: Vremenska napoved za poletno sezono 2021

Napovedovalci AccuWeatherja pravijo, da naj bi bile temperature v jugozahodni in jugovzhodni Evropi v poletnih mesecih malo nad povprečjem. Običajne visoke temperature naj bi se gibale od 21-26 °C junija do 26-34 °C julija. Avgusta se bo že začelo ohlajati.
 
Znano je, da poletje prinaša nevihte, kar se je dogajalo v zadnjih nekaj letih, toda to poletje bo po Hrvaški padavin pod povprečjem, napovedujejo poznavalci.
Foto: Getty Images/iStockphoto
Foto: Getty Images/iStockphoto

 
»Poleg visokih temperatur naj bi bile padavine pod normalno, saj se nevihta čez sezono premika severno od južne Evrope. Medtem ko bi poletje v vročih in suhih razmerah običajno vzbujalo pomisleke glede količine vode, ki je na voljo v rezervoarjih po Španiji, bi lahko močna zimska nevihta v začetku leta prispevala k ublažitvi zaskrbljenosti,« piše ​​AccuWeather.
 
image_alt
Za pomoč pri kupovanju rabljenih vozil nastal nov spletni portal

Pomanjkanje padavin to poletje bi lahko povzročilo težave pridelkom, vključno z oljkami. »Oljke so odporne proti suši; vendar novosajena drevesa potrebujejo vlažno zemljo«, dodajajo.

Kontinentalna Hrvaška v juniju in juliju ne bo vroča kot obala. Temperatura bo v teh mesecih v mejah normale. Napoved za ta del Hrvaške bo avgusta nad povprečjem.

image_alt
Drugo mnenje: Kako se zavarovati pred inflacijo

 

Več iz rubrike

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.