Občan zadel jackpot, Rogaška Slatina bogatejša za dober milijon

Prebivalec Rogaške Slatine je konec januarja zadel glavni dobitek jackpot, zaradi česar je Občina prejela nepričakovana sredstva.
Fotografija: Rogaška Slatina, Slovenija 27.junija 2018. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Rogaška Slatina, Slovenija 27.junija 2018. Foto: Jure Eržen/Delo

Konec januarja je glavni dobitek jackpot, vreden 11,1 milijona evrov, na pošti v Rogaški Slatini vplačal slatinski občan, ki je tako bogatejši za 9,4 milijona evrov. To pa pomeni, da je Občina Rogaška Slatina v občinski proračun prejela nenačrtovana sredstva v višini 1,67 milijona evrov, so danes za STA povedali na občini.

Na vprašanje, za kaj jih bodo namenili, so odgovorili, da kogarkoli bi vprašali, kako bi denar porabili, bi verjetno vsakdo imel svojo idejo.

image_alt
Na Hvaru odpira vrata razkošen hotel s petimi zvezdicami

Sredstva bodo naj bi namenili vsebinam za vse generacije

Zato si bodo na slatinski občini vzeli čas in najprej naredili analizo določenih projektov, preverili fazo pripravljenosti, predvsem pa njihovo izvedljivost. Menijo tudi, da ne bi bilo najbolje, če bi ta sredstva razdelili na 'prafaktorje'.

Želja občine je, da predlog porabe teh sredstev oblikuje čim širši krog občanov in da jih namenijo za vsebine, ki bodo zadovoljile želje in pričakovanja vseh generacij.

image_alt
V Komendi načrtovana 11 milijonov evrov vredna Tovarna konoplje

Po podatkih Loterije Slovenije je bil omenjeni jackpot že tretjič vplačan v Sloveniji. Prvega, ki je bil vreden 21 milijonov evrov, je igralec vplačal konec leta 2013 v Grosupljem, drugega v vrednosti 28,2 milijona evrov pa poleti 2014 v Žalcu.

Poleg omenjenih treh glavnih dobitkov je leta 2018 igralec na Jesenicah vplačal še dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona evrov.

image_alt
Štiridnevni delovni teden po svetu vedno pogostejša praksa

Več iz rubrike

aktualno

Amazon: »Vredni smo 30 milijard. Kaj lahko storimo za vas?«

Amazonovo 30 milijard dolarjev vredno oglaševalsko podjetje debitiralo v Cannesu

aktualno

Letalski nizkoprevozniki množično odpovedujejo lete po Evropi

Številne letalske družbe, ki so v času pandemije odpuščala, se zdaj soočajo z velikim pomanjkanjem delovne sile, zaradi česar so primorane odpovedovati lete.

aktualno

Ekološke sončne kreme so razočarale na testu

Kar trije ekološki izdelki testa niso opravili, čeprav so bili med dražjimi. Padel tudi izdelek slovenskega proizvajalca, ugotavlja zveza potrošnikov.

aktualno

Vlada o novih ukrepih za ublažitev visokih cen goriv

Neobdavčen znesek povračila stroškov za prevoz na delo in znesek kilometrine za povračilo stroškov na službenem potovanju naj bi se zvišala.

Komentarji: