V Komendi načrtovana 11 milijonov evrov vredna Tovarna konoplje

Iz podjetja so sporočili, da naj bi šlo za najmodernejšo in tehnološko napredno infrastrukturo za predelavo in proizvodnjo surovin in izdelkov iz konoplje.
Fotografija: Konoplja. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Konoplja. Foto: Shutterstock

Slovensko podjetje PharmaHemp je v poslovni coni Komenda začelo izvajati 11 milijonov evrov vredno investicijo s področja predelave in proizvodnje surovin in izdelkov iz konoplje. Novi proizvodno skladiščni in poslovni prostori oz. Tovarna konoplje bo združevala najširši spekter storitev na področju konoplje v Evropi, so sporočili iz podjetja.

image_alt
Proizvajalec Mozartovih kroglic zaradi pandemije v stečaj

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se bo Tovarna konoplje razprostirala na 3320 kvadratnih metrih ter bo »najmodernejša in tehnološko napredna infrastruktura za predelavo in proizvodnjo surovin in izdelkov iz konoplje«.

Širitev bo še dodatno povečala obstoječi portfelj tehnoloških rešitev podjetja

Investicija bo podjetju v prihodnosti omogočila pomembno širitev poslovanja tudi na farmacevtsko področje proizvodnje zdravilnih učinkovin, primernih za vgradnjo v različne vrste zdravil, ki temeljijo na konoplji.

image_alt
Plastika Skaza prehaja na šesturni delovnik

»Širitev dejavnosti bo še dodatno povečala obstoječi portfelj tehnoloških rešitev podjetja, ki trenutno obsegajo področja raziskav, razvoja, predelave, proizvodnje in laboratorijskega preskušanja surovin in izdelkov iz industrijske konoplje,« so navedli v PharmaHemp.

V podjetju se v veliki meri posvečajo tudi pridobivanju različnih vrst dovoljenj in so eno redkih podjetij, ki je pri Evropski komisiji uspešno opravilo postopek validacije dveh vlog za odobritev novega živila, in sicer za kanabidiol (CBD) ter za izvleček konoplje. Namen tega postopka je potrjevanje varnosti izdelkov, ki vsebujejo CBD ter druge kanabinoide.

image_alt
Trgovska veriga za oblačila in izdelke za dom prihaja v Slovenijo

Več iz rubrike