NiceHash bo do konca leta v celoti povrnil odtujene kriptovalute

Uporabniki platforme NiceHash, ki so bili pred tremi leti bili žrtve vdora, bodo sredstva dobili povrnjena v celoti, sporočajo iz podjetja, ki upravlja platformo.
Fotografija: NiceHash bo v sredini decembra zaključil program povrnitve sredstev svojim uporabnikom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
NiceHash bo v sredini decembra zaključil program povrnitve sredstev svojim uporabnikom. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Pred tremi leti so iz slovenske platforme NiceHash potrdili informacijski vdor, pri čemer je bilo po takratnem tečaju ukradenih za več deset milijonov evrov bitcoinov. V podjetju H-BIT, ki upravlja NiceHash, so v začetku naslednjega leta začeli s programom povrnitve odtujenih sredstev, tega bodo uspešno zaključili v sredini letošnjega decembra, pišejo v sporočilu za javnost.
 

Nepovrnjenih zgolj še 18 odstotkov uporabnikov


Neznanci so decembra 2017 odtujili več kot 4640 bitcoinov, s programom povrnitve sredstev pa je NiceHash začel v začetku februarja 2018. Uporabnikom je podjetje do danes povrnilo 82 odstotkov odtujenih sredstev, preostalih 18 odstotkov pa bo uporabnikom vrnjeno v enem izplačilu; zadnje izplačilo je predvideno v sredo, 16.12.2020.Program odplačevanja so pri NiceHash želeli zaključiti že prej, vendar so slabše tržne razmere na področju kriptovalut to onemogočale. Povrnjena sredstva je sicer podjetje vračalo iz naslova provizij in ustvarjenih dobičkov.
FOTO: Dado Ruvic/Reuters
FOTO: Dado Ruvic/Reuters

 

Doseganje večje stopnje zaupanja


V podjetju pravijo, da so s programom povrnitve odtujenih sredstev med drugim želeli javnosti pokazati dobre namere in hkrati povečati stopnjo zaupanja pri poslovanju z digitalnimi valutami.

V tem smislu v podjetju še poudarjajo, da so v sodelovanju z uporabniki svoje storitve izboljšali. »Lojalnost uporabnikov nas je naredila močnejše, boljše, bolj učinkovite in izjemno sem hvaležen za podporo in potrpežljivost,« pravi direktor podjetja Martin Škorjanc. Ta dodaja, da NiceHash ostaja zvest svojim obljubam, hkrati pa znotraj hitro rastoče industrije, v kateri delujejo, strmijo k še dodatnim izboljšavam obstoječih storitev.

Več iz rubrike

aktualno

Moje, vaše, čigavo?

Upravljanje osebnih podatkov v času digitalnih identitet

aktualno

Sodišče razveljavilo sklepe vlade; sledijo kazenske ovadbe in odškodninske tožb…

Vladi je Ustavno sodišče odredilo tri dni časa za ukrepanje, sicer se bodo šole vrnile k pouku po starem. A to ni vse, meni pravnik Andraž Teršek, ki pravi, da se v ozadju skriva mnogo več.

aktualno

Vlada podaljšala veljavnost turističnih bonov

Vlada je na današnji seji podaljšala veljavnost turističnih bonov do konca leta 2021, je na vladni novinarski konferenci povedal govorec za covid-19 Jelko Kacin.

aktualno

Akcijski načrt za povečanje produktivnosti je tudi pokojninska reforma

Združenje Manager je na včerajšnjem e-dogodku Observatorij 2021 nadaljevalo javno razpravo o akcijskem načrtu za višjo rast produktivnosti, ki je bil predstavljen na septembrskem Managerskem kongresu.

Komentarji: