Nepremičninski agent v kleti stanovanja odkril kovček s pol milijona evrov

Policija preiskuje skrivnostno odkritje več kot pol milijona evrov gotovine, ki so jo našli v kovčku v zaklenjeni kleti nekega stanovanja v Parizu.
Fotografija: V Franciji duhove buri skrivnostno odkritje več kot pol milijona evrov gotovine, najdene v kovčku v zaklenjeni kleti pod pariškim stanovanjem. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
V Franciji duhove buri skrivnostno odkritje več kot pol milijona evrov gotovine, najdene v kovčku v zaklenjeni kleti pod pariškim stanovanjem. FOTO: Shutterstock

V Franciji duhove buri skrivnostno odkritje več kot pol milijona evrov gotovine, najdene v kovčku v zaklenjeni kleti pod pariškim stanovanjem.

Lastnica, ženska v 50-ih, je letos po poročanju časopisa Parisien po materi podedovala stanovanje v luksuznem pariškem predmestju. Za oceno nepremičnine se je obrnila na nepremičninskega posrednika.

Ko je ta pregledoval stanovanje, je ugotovil, da je klet zaklenjena. Potem ko ni uspela izslediti osebe, ki je prevzela klet, je lastnica stanovanja poklicala ključarja. Številna stanovanja v Parizu imajo pod stavbo kleti, ki pomagajo nadomestiti pogosto utesnjene bivalne prostore v gosto poseljenem mestu.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock
Ko se je nepremičninski agent vrnil, da bi pregledali prostor, so naleteli na kovček, poln gotovine.

»Štetja še nismo končali. Obstaja pa med 500.000 in 600.000 evri v bankovcih po 50, 100 in 500 evrov,« je za AFP v sredo povedal vir blizu kriminalistične preiskave.

Pariško tožilstvo je stopilo v stik s policijo in začelo preiskavo, ki je primer predalo strokovnjakom za finančna kazniva dejanja.


V stričevem skrivališču odkril 15,5 milijona evrov


Kot smo nedavno poročali (tukaj), naj bi Nicolas Escobar, nečak zloglasnega mafijskega šefa Pabla Escobarja, imel nekakšno videnje, da se v določenem delu njegove hiše nekaj skriva, nakar se je podal na lov in odkril smrdečo plastično vrečko z denarjem. Desetletja stari bankovci so bili sicer v tako slabem stanju, da niso več uporabni.


V skrivališču so bili poleg tega spravljeni še kepa zlata, komunikacijske naprave in snemalniki, pisalni stroj, pisalo in fotoaparat, a filma v njem ni več mogoče razviti.

Govorice o skrivališčih in velikih zakladih Pabla Escobarja - enega najbogatejših zločincev v zgodovini, ki je s svojimi kokainskimi posli letno služil več kot milijardo dolarjev - še vedno krožijo po Medellinu. Nicolas Escobar, ki je ponosen na svojega strica, pravi, da jih je odkril že kar nekaj.

Več iz rubrike