Nečak Pabla Escobarja v stričevem skrivališču našel bogastvo

Nečak pokojnega kolumbijskega mafijskega šefa Pabla Escobarja je odkril eno od stričevih skrivališč, v katerem je bilo spravljenih kar 18 milijonov dolarjev, kar je približno 15,5 milijona evrov.
Fotografija: Wagner Moura kot Pablo Escobar v Netflixovi seriji Narcos.  FOTO: Daniel Daza/Netflix
Odpri galerijo
Wagner Moura kot Pablo Escobar v Netflixovi seriji Narcos.  FOTO: Daniel Daza/Netflix

Kot je za kolumbijski novičarski portal Red Mas Noticias, ki ga povzema STA, razkril Nicolas Escobar, se je skrivališče nahajalo v njegovem domu v Medellinu - mestu, kjer je imel Pablo Escobar glavni sedež svojega mamilarskega kartela.

Nečak naj bi imel nekakšno videnje, da se v določenem delu njegove hiše nekaj skriva, nakar se je podal na lov in odkril smrdečo plastično vrečko z denarjem. Desetletja stari bankovci so bili sicer v tako slabem stanju, da niso več uporabni.V skrivališču so bili poleg tega spravljeni še kepa zlata, komunikacijske naprave in snemalniki, pisalni stroj, pisalo in fotoaparat, a filma v njem ni več mogoče razviti.


Govorice o skrivališčih in velikih zakladih Pabla Escobarja - enega najbogatejših zločincev v zgodovini, ki je s svojimi kokainskimi posli letno služil več kot milijardo dolarjev - še vedno krožijo po Medellinu. Nicolas Escobar, ki je ponosen na svojega strica, pravi, da jih je odkril že kar nekaj.

Mafijskega šefa, ki naj bi pobil kar okoli 6000 ljudi, so sicer ustrelili in ubili v Medellinu leta 1993, ko je bil star 44 let.

Več iz rubrike

aktualno

Razglašeni letošnji najlepši in najgostoljubnejši kraji v Sloveniji

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v soboto razglasila letošnje dobitnike priznanj v akciji Moja dežela - lepa in gostoljubna.

aktualno

Slovenija se uvršča v sam vrh glede očetovskega dopusta, Hrvaška glede materins…

Kakšne so pravice novopečenih staršev pri koriščenju dopusta po posameznih državah? Kakšne so pravice istospolnih parov po svetu do posvojitve?

aktualno

Slovenski Viberate pritegnil zanimanje največjih založbenih hiš

Podjetje Viberate je predstavilo analitično orodje za glasbeno industrijo, ki jo je koronakriza močno zdesetkala, zanimanje pa kažejo tudi največje založbe.

aktualno

Pripravljenost vlade na nov val okužb po večini ocenjena z najnižjo oceno

Manj kot četrtina vprašanih pripravljenost vlade ocenjuje kot dobro ali zelo dobro, bistveno pa upada tudi delež tistih, ki zaupajo vladi, da bo sprejela prave odločitve za našo državo.

Komentarji: