Nečak Pabla Escobarja v stričevem skrivališču našel bogastvo

Nečak pokojnega kolumbijskega mafijskega šefa Pabla Escobarja je odkril eno od stričevih skrivališč, v katerem je bilo spravljenih kar 18 milijonov dolarjev, kar je približno 15,5 milijona evrov.
Fotografija: Wagner Moura kot Pablo Escobar v Netflixovi seriji Narcos.  FOTO: Daniel Daza/Netflix
Odpri galerijo
Wagner Moura kot Pablo Escobar v Netflixovi seriji Narcos.  FOTO: Daniel Daza/Netflix

Kot je za kolumbijski novičarski portal Red Mas Noticias, ki ga povzema STA, razkril Nicolas Escobar, se je skrivališče nahajalo v njegovem domu v Medellinu - mestu, kjer je imel Pablo Escobar glavni sedež svojega mamilarskega kartela.

Nečak naj bi imel nekakšno videnje, da se v določenem delu njegove hiše nekaj skriva, nakar se je podal na lov in odkril smrdečo plastično vrečko z denarjem. Desetletja stari bankovci so bili sicer v tako slabem stanju, da niso več uporabni.V skrivališču so bili poleg tega spravljeni še kepa zlata, komunikacijske naprave in snemalniki, pisalni stroj, pisalo in fotoaparat, a filma v njem ni več mogoče razviti.


Govorice o skrivališčih in velikih zakladih Pabla Escobarja - enega najbogatejših zločincev v zgodovini, ki je s svojimi kokainskimi posli letno služil več kot milijardo dolarjev - še vedno krožijo po Medellinu. Nicolas Escobar, ki je ponosen na svojega strica, pravi, da jih je odkril že kar nekaj.

Mafijskega šefa, ki naj bi pobil kar okoli 6000 ljudi, so sicer ustrelili in ubili v Medellinu leta 1993, ko je bil star 44 let.

Več iz rubrike