Pri American Airlines sprejeli strog ukrep za necepljene zaposlene

Ameriška letalska družba American Airlines pošilja z drugim oktobrom na neplačan dopust vse zaposlene, ki se ne bodo odločili za cepljenje.
Fotografija: Foto: Marco Bello / Reuters
Odpri galerijo
Foto: Marco Bello / Reuters

Ameriška letalska družba je sporočila, da bo poslala vse necepljene zaposlene z drugim oktobrom na neplačan dopust. Predstavniki so sporoči, da so se za tako potezo odločili, ker naj bi želeli glede na epidemične razmere v ZDA na tak način varovati zdravje zaposlenih in potnikov, navaja nemška tiskovna agencija dpa.
 
image_alt
Dedinja L'Oréala je najbogatejša ženska na svetu

Med zaposlenimi naj bi del necepljenih cepljenje zavračalo zaradi verskih, del pa zaradi zdravstvenih razlogov. Medtem ko naj bi vodstvo tiste, ki so odločitev sprejeli na podlagi verskih razlogov, napotilo na neplačan dopust, naj bi bili necepljene, ki so se za to določili zaradi zdravstvenih razmer, napotili na začasno bolniško odsotnost. Ni znano, za koliko časa naj bi trajal ukrep.
 
Ukrep sicer velja za pilote in stevardese, saj so ti v rednih stikih z ljudmi. Necepljeni zaposleni, ki s potrošniki nimajo rednega stika, kot so na primer tehniki, bodo morali ves čas nositi maske in opravljati tedenska testiranja.
 
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Zaposleni, ki jim ni bila odobrena izjema, da se jim ni treba cepiti, naj bi po navedbah dpa izgubili službo, če se s prvim odmerkom ne bodo cepili do 27. septembra.
image_alt
Evropska mesta, ki vam plačajo tudi 21.000 evrov za vselitev

Ameriške letalske družbe pričakujejo upad prometa v tretjem četrtletju

 
Ameriške letalske družbe sicer pričakujejo upad prihodkov v tretjem četrtletju letošnjega leta. Ob vnovičnem porastu okužb naj bi se namreč začelo zmanjševati število rezervacij vozovnic, veliko teh pa je bilo tudi odpovedanih, navaja STA.
 
Letalske družbe so v juliju sicer precej dobro poslovale, medtem ko je avgusta promet že upadel. American Airlines pričakuje v tretjem četrtletju med 25 in 28 odstotkov nižje prihodke kot v enakem obdobju leta 2019.
 
image_alt
Najbolj luksuzne restavracije na svetu

Ameriške letalske družbe so uvodni val pandemije preživele s pomočjo državne pomoči. Od začetka cepljenja se je povpraševanje po letih ponovno povečalo, vendar to velja predvsem za domače polete. Mednarodni poleti so še vedno okrnjeni, saj naj bi ZDA prepovedoval vstop državljanom iz schengenskega območja in od drugod, še navaja STA.
 

Več iz rubrike