Musk ne želi prevzeti Twitterja zaradi lažnih profilov

Twitter trdi, da je takih profilov manj kot pet odstotkov, vendar je Musk nedavno v tvitu namignil, da bi lahko bilo takih profilov vse do 20 odstotkov.
Fotografija: Elon Musk ponovno zaustavil prevzem Twitterja. Foto: DADO RUVIC/Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk ponovno zaustavil prevzem Twitterja. Foto: DADO RUVIC/Reuters

Prevzem družbe Twitter, ki ga je napovedal Elon Musk, znova stoji, saj ameriškega milijarderja skrbi, s koliko profili v resnici upravljajo resnični ljudje ali organizacije. Musk je že pretekli teden tvitnil, da zaradi preverjanja podatkov o lažnih profilih začasno zaustavlja 44 milijard evrov vreden prevzem Twitterja.

image_alt
Elon Musk: Recesija bo trajala do 18 mesecev in ni nujno slaba stvar

Ustanovitelj avtomobilskega proizvajalca Tesla in podjetja SpaceX po poročanju nemške tiskovne agencije pravi, da ima pomisleke glede nakupe, saj ni prepričan, koliko Twitterjevih računov je v resnici lažnih.

Twitter trdi, da je takih profilov manj kot pet odstotkov, vendar je Musk danes v tvitu namignil, da bi bilo lahko takih profilov vse do 20 odstotkov.

Muska skrbi koliko profilov na twitterju je lažnih. Foto: Joe Skipper/Reuters
Muska skrbi koliko profilov na twitterju je lažnih. Foto: Joe Skipper/Reuters

"Moja ponudba je temeljila na tem, da so podatki Twitterjeve komisije resnični. Včeraj pa je direktor Twitterja javno zavrnil vpogled v dokaze, da jih je (lažnih profilov, op. STA) pet odstotkov," je po poročanju dpa zapisal Musk in dodal, da se posel ne bo nadaljeval, dokler ne bo videl dokazov.

Muskovi nameni so močno vplivali na vrednost Twitterjevih delnic. Prvotno so delnice po objavi, da namerava prevzeti Twitter, poskočile na 54,20 dolarja, ko pa je začel izražati dvome, so padle na 36,35 dolarja, kolikor je bila njihova vrednost danes, navaja dpa.

image_alt
Twitter ne bo več brezplačen

Twitterjev upravni odbor je sicer aprila soglasno sprejel 44 milijard dolarjev vreden Muskov predlog za prevzem družbe. Posel morajo odobriti še delničarji družbe.

Po predlogu bi delničarji prejeli 54,20 dolarja za delnico, kar bi bila 38-odstotna premija glede na zaključno vrednost delnice 1. aprila, zadnji dan trgovanja, preden je Musk razkril, da je postal največji delničar Twitterja in da ima v podjetju približno devetodstotni delež.

image_alt
Tesla presegel cilje, Musk do ogromnega bonusa

Več iz rubrike