Mlajša generacija stavi na bitcoin

Mladi, rojeni konec prejšnjega stoletja, bodo pomagali pospešiti sprejemanje kriptovalut, menijo udeleženci konference BlockShow.
Fotografija: FOTO: Miloslav Hamřík / Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Miloslav Hamřík / Pixabay

Sociologi predstavnike te generacije imenujejo milenijci, saj so odraščali v novem tisočletju. Prav ta internetna generacija bo ključno gonilo širitve Bitcoin omrežja, pravi izvršni direktor podjetja BlockFi Zach Prince.
 
Svoje stališče je izrazil na konferenci BlockShow, ki se je potekala od 7. do 11. decembra na pobudo Singapurja in je bila posvečena fintech področju.
 
Zach Prince je med svojim govorom opozoril na tri glavne trende, ki bodo pospešili sprejemanje kriptovalut. Predsednik uprave BlockFi je na prvo mesto postavil prehod milenijcev v kriptovalute.
 
Trenutno smo priča prenosu kapitala starih finančnikov na njihove otroke in vnuke. Ta sredstva bodo verjetno vložena v inovativna orodja, vključno s kriptovalutami.


K intenzivnejši distribuciji slednjih bosta prispevala tudi rast tržne kapitalizacije kriptovalut in hiter razvoj inovativnih orodij. Mladi spremljajo trende na kripto trgu in bodo aktivneje vlagali v ta trg, če bo vrednost bitcoina še naprej naraščala, meni Prince.
 
»Milenijci so zelo dragocena skupina [potencialnih vlagateljev]. Ti so očitno pred vsemi trendi,« je izpostavil.
 
Preostala udeleženca konference, ki sta oder delila s Princem - Michael Sonnenshine iz Grayscale in Aya Kantorovich iz FalconX - sta se strinjala in dodala, da poleg bitcoinov mlade zanimajo tudi največji t. i. altcoini. Najbolj priljubljena med njimi sta ether (ETH) in litecoin (LTC).

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.

Slovenska senatorka brani ameriške medije pred tehnološkimi velikani

ZDA pripravljajo zakonodajo, po zgledu avstralske, ki bo omejila tržno premoč Googla in Facebooka.

Zgodovina potrjuje: spet je čas za naložbo v plemenite kovine

Naložba v plemenite kovine v času krize zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Z naraščanjem inflacije namreč denar izgublja vrednost.