Mercedes-Benz presenetil z novim električnim kolesom

Nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz je skupaj s podjetjem N+ zasnoval električno kolo, ki po izgledu spominja na klasično cestno kolo.
Fotografija: EQ Formula E Team eBike poganja 36-voltna baterija Panasonic, ki omogoča 100 kilometrov dolgo vožnjo, preden napoči čas za ponovno polnjenje. FOTO: N+
Odpri galerijo
EQ Formula E Team eBike poganja 36-voltna baterija Panasonic, ki omogoča 100 kilometrov dolgo vožnjo, preden napoči čas za ponovno polnjenje. FOTO: N+

Uveljavljeni nemški proizvajalec avtomobilov Mercedes-Benz je v sodelovanju s podjetjem N+ zasnoval novo električno kolo, za katero po videzu nikoli ne bi rekli, da je električno. Z njim lahko dosežete hitrost vožnje prek 30 kilometrov na uro.  
 

Električno kolo, ki po videzu spominja na klasično cestno


EQ Formula E Team eBike doseže hitrost 30 kilometrov na uro. FOTO: N+
EQ Formula E Team eBike doseže hitrost 30 kilometrov na uro. FOTO: N+
Izgled električnih koles se je v zadnjih letih precej izboljšal. Sodobnejša električna kolesa so tako precej bolj elegantna kot pred leti. To dobro dokazuje najnovejši model električnega kolesa EQ Formula E Team eBike, ki ga je v teh dneh predstavil Mercedes. Zanj namreč nikoli ne bi rekli, da je v njem motor ali baterija. Po videzu je precej bolj podoben klasičnemu cestnemu kolesu kot gorskemu kolesu, ki je zmožen precejšnjih vzponov.

Ogrodje kolesa je iz ročno poliranega aluminija in je le nekoliko debelejše od ogrodja klasičnega cestnega kolesa. Razlog večjega premera je v tem, da se znotraj nahajajo baterije in ostale povezave, ki omogočajo, da se kolo poganja prek elektrike.

Baterija in motor, nameščena na osrednjem delu, zagotavljata stabilnost vožnje


Kolo poganja 36-voltna baterija Panasonic, ki omogoča 100 kilometrov dolgo vožnjo, preden napoči čas za ponovno polnjenje. Po želji se jo lahko odstrani, za popolno polnjenje pa potrebuje tri ure in pol. Baterija je povezana z 250-vatnim elektromotorjem, ki omogoča, da kolo doseže hitrost 30 kilometrov na uro. Zaradi lege baterije in motorja, ki sta nameščena v osrednjem delu kolesa, model E Team eBike zagotavlja izjemno stabilnost. Vilice kolesa so iz ogljikovih vlaken, pnevmatike pa so odporne proti predrtju.

Nov izum navdušuje ljubitelje novosti in električnih koles, ki si želijo, da bi bilo njihovo kolo modernega videza in odličnih funkcionalnosti.

EQ Formula E Team eBike poganja 250-vatni elektromotor. FOTO: N+
EQ Formula E Team eBike poganja 250-vatni elektromotor. FOTO: N+

Več iz rubrike