Gotovino in bančne kartice zamenjujejo mobilniki in pametne ure

Slovensko podjetje mBills od tega tedna naprej na svoji kartici omogoča uporabo še storitve Apple Pay.
Fotografija: Slovensko podjetje mBills po novem omogoča priljubljeno storitvijo Apple Pay, ki nudi brezstično plačevanje. FOTO: Mbills
Odpri galerijo
Slovensko podjetje mBills po novem omogoča priljubljeno storitvijo Apple Pay, ki nudi brezstično plačevanje. FOTO: Mbills

Iz podjetja mBills so sporočili, da svojim uporabnikom po novem omogočajo plačevanje s storitvijo Apple Pay. Zdaj naj bi bil omogočen varnejši in zasebnejši način plačevanja z napravami iPhone in Apple Watch, pravijo v podjetju.
 

Brezstično plačevanje


V svetu je vse bolj priljubljena storitev Apple Pay, ki omogoča plačevanje z napravami iPhone in Apple Watch. Uporabniki lahko, namesto z gotovino ali fizično kartico, plačujejo kar s svojim telefonom iPhone ali pametno uro Apple Watch. To storijo tako, da eno od naprav približajo terminalu POS, s čimer je plačilo opravljeno brezstično in brez vnosa pin kode.

Varnost transakcij se namesto s pin kodo zagotavlja s funkcijo prepoznave obraza, prstnim odtisom ali varnostno kodo na napravi. V vsakem primeru potrošnikom ni treba več uporabljati gotovine, fizičnih kartic ali tipk na terminalu POS.

Storitev Apple Pay bi lahko uporabljali povsod po svetu, kjer je omogočeno brezstično plačevanje.

Poenostavljen nakup prek spleta


V podjetju mBills pravijo, da lahko uporabniki kartice mBills Mastercard, ob mobilnih telefonih iPhone in pametnih urah Apple Watch, pri plačilu uporabljajo tudi tablične računalnike iPad in celo računalnike Mac. Plačevanje je namreč omogočeno v brskalniku Safari in nekaterih spletnih ter mobilnih aplikacijah.
FOTO: Maxim Zmeyev/Reuters
FOTO: Maxim Zmeyev/Reuters


Kot prednost tovrstnih plačil v podjetju med drugim navajajo hitro plačevanje, saj potrošnik ne potrebuje ustvarjati novega uporabniškega računa in podajati naslova dostave. V tem smislu Apple Pay poenostavi plačevanje preko spleta in dostavo ter tudi plačilo prevoza in parkirnin.
 

Varnost storitve


Področje kibernetske varnosti postaja v vseh vidikih življenja vse bolj pomembno. Tudi pri storitvah Apple Pay v podjetju mBills pravijo, da sta zasebnost in varstvo podatkov o uporabniku bistvena elementa storitve. Ob uporabi storitev se namreč podatki kartice ne hranijo v napravi ali na strežnikih podjetja Apple, temveč je kartici dodeljena unikatna uporabniška številka, ki je ustrezno zamaskirana in hranjena v čipu naprave.

Kljub opisanemu je uporaba storitve Apple Pay nadvse poenostavljena, zagotavljajo v mladem fintech podjetju mBills. Kartico mBills Mastercard je potrebno zgolj dodati v telefonsko denarnico, za tem pa je uporaba uporabniku prijazna in intuitivna.

Podjetje mBills svojim uporabnikom ob novosti še sporoča, da bodo tudi s plačili prek storitev Apple Pay, še naprej prejemali spodbude za plačevanje.

Več iz rubrike