Mar Musk kupuje Twitter zaradi incidenta?

Musk je takrat Sweeneyju ponudil pet tisoč dolarjev za odstranitev računa Elojet, a mladi študent je želel več.
Fotografija: Zakaj Elon Musk kupuje Twitter? Foto: ANDREW KELLY/Reuters
Odpri galerijo
Zakaj Elon Musk kupuje Twitter? Foto: ANDREW KELLY/Reuters

Jack Sweeney, 19-letni študent je pred nekaj meseci zaslovel s sledenjem zasebnega letala Elona Muska preko Twitter profila. Zdaj najstniški programer trdi, da je zadel še en 'jackpot', tokrat z odkritjem novega zasebnega letala izvršnega direktorja Facebooka (Meta) Marka Zuckerberga.

image_alt
Elon Musk: "Kupim ti konja za seks"

Za Zuckerberga novo letalo

Sweeney je celo delil sliko letala na Twitterju, s pripisom, da je končno našel Zuckerbergovo letalo in da številna potovanja kažejo, da je njegovo. Twitter račun z imenom ZuccJet pa pravzaprav ni nov. Samodejni račun je začel slediti zasebnim letom direktorja družbe Meta, vendar je Sweeney aprila ugotovil, da Zuckerberg ne uporablja več letala, ki so mu sledili.

Sweeney začel slediti tudi Zuckerbergu, ta zamenjal letalo. Foto: Anthony Quintano
Sweeney začel slediti tudi Zuckerbergu, ta zamenjal letalo. Foto: Anthony Quintano

Meta je nedavno razkrila, da je za Zuckerberga marca 2022 najela novo letalo. »Verjamemo, da njegova vloga gospoda Zuckerberga postavlja v edinstven položaj, saj je sinonim za Meto in posledično je negativno razpoloženje v zvezi z našim podjetjem neposredno povezano z gospodom Zuckerbergom in se pogosto prenaša nanj,« so zapisali v podjetju. 

Musk mu je ponudil premajhno odkupnino

Odkar je dosegel uspeh s svojim računom na Twitterju, ki sledi Elonu Musku, je Sweeney ustvaril več podobnih avtomatiziranih računov, ki spremljajo 15 zasebnih letal milijarderjev. 

image_alt
Elon Musk: Recesija bo trajala do 18 mesecev in ni nujno slaba stvar

Kmalu po začetku vojne je ustvaril tudi sledilni Twitter profil za spremljanje letal in zasebnih helikopterjev v lasti ruskih milijarderjev. Račun imenovan Russian Oligarch Jets naj bi po samo nekaj urah že imel več kot 100.000 sledilcev.

Za to potezo se je odločil po spodbudi sledilcev, ki so se zanimali, če bi lahko algoritem za sledenje najbogatejšega Zemljana uporabil tudi za sledenje ruskih bogatašev. Kljub temu da je Zahod v okviru sankcij prepovedal polete ruskim letalom, so številni pripadniki ruske elite še vedno leteli po različnih koncih sveta, kar se je nekaterim zdelo sporno. Poznavalci so pojasnili, da jim je to pravzaprav dovoljeno, saj so leteli z letali, ki niso registrirana v Rusiji.

Musk je takrat Sweeneyju ponudil pet tisoč dolarjev za odstranitev računa Elojet, študent pa mu je odvrnil, da bi raje imel Teslin avto, pripravništvo in 50.000 dolarjev, navaja portal Luxury Launches. Kdo ve, morda pa je celoten incident Muska spodbudil k nakupu Twitterja za ogromnih 44 milijard dolarjev.

image_alt
7 najbogatejših Zemljanov

Več iz rubrike