Ločujeta se najbogatejša Slovenca

Iza Sia Login je na svojem Facebook profilu presenetila z novico, da se z možem Samom Loginom ločujeta.
Fotografija: Iza Sia Login. Foto: TANIA MENDILLO/Delo
Odpri galerijo
Iza Sia Login. Foto: TANIA MENDILLO/Delo

Ustanovitelja Outfit7 se zasebno ločujeta, sodelovala pa bosta v v fundaciji Login5. »V izogib ugibanjem, napačni interpretaciji in morebitni posledični zmedi prijatelje in javnost obveščava, da sva se v osebnem življenju ločila. Prijatelje in javnost prosiva, da spoštuje zasebnost najine odločitve, ki je ne želiva in nimava dolžnosti komentirati javno.
image_alt
Hči Steva Jobsa ne bo podedovala niti centa

Da novinarji nimajo pravice posegati v najino zasebnost več kot je sama razkrijeva, je odločilo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani v postopku zoper Reporter media d.o.o. Ker so najini skupni cilji glede prihodnosti človeštva in našega planeta višji od najinih zasebnih, z ekipo Login5 Fundacije še naprej skupaj delava na uresničevanju našega poslanstva,« sta prek Facebooka sporočila Samo in Iza Sia Login.
image_alt
Med obnovo stare graščine odkrili zaklad

Iza in Samo Login sta ustanovitelja tehnološkega podjetja Outfit7, ki so ga leta 2017 za okroglo milijardo dolarjev kupili Kitajci in zakonca s tem izstrelili na vrh seznama najbogatejših Slovencev. Njuno premoženje je revija Manger ocenila na 689 milijonov evrov. V zadnjem obdobju se ukvarjata z ekološkim kmetovanjem v Vojvodini. »Naš projekt v Vojvodini LoginEKO išče rešitve za trajnostno pridelavo hrane in ima en sam namen – zdrava hrana za vse ljudi.
image_alt
Bill Gates za nov projekt nabral milijardo evrov

Da bi bili vsi ljudje upravičeni do zdrave hrane, želimo razviti tehnologije in sisteme, kako je ekološko hrano mogoče pridelovati na velikih farmah brez kompromisa z znižanjem dobičkonosnosti. Vemo, da so ekološke farme običajno majhne. Letos bomo po testnih treh letih dobili certifikat za ekološko proizvodnjo in postali ena največjih ekoloških farm v Evropi in gotovo največja miroljubna farma na svetu,« je povedala v intervjuju za Delo.

Več iz rubrike