Johnny Depp s prodajo umetnin v nekaj urah zaslužil pravo bogastvo

Deppova objava na Instagramu je povzročila tak naval prometa na spletno stran galerije, da se je ta sesula.
Fotografija: Slavni igralec tisočerih talentov. Foto: ZORANA JEVTIC/Reuters
Odpri galerijo
Slavni igralec tisočerih talentov. Foto: ZORANA JEVTIC/Reuters

Hollywoodski igralec Johnny Depp je nedavno polnil naslovnice zaradi odmevnega sodnega postopka proti nekdanji ženi Amber Heard. Zmaga mu je vrnila dobro ime, hkrati pa tudi pripomogla da se je začela njegova kariera ponovno vzpenjati. Zagotovo pa je zmaga pripomogla tudi k novemu Deppovemu umetniškemu dosešku. Pred kratkim je namreč le v nekaj urah s prodajo svoje prve umetniške zbirke zaslužil tri milijone funtov (3,58 milijona evrov).

image_alt
Nekateri filmski zvezdniki zaslužijo tudi pol milijona evrov v minuti

Objava na Instagramu sesula spletno stran

Igralec je v 37 galerijah podjetja Castle Fine Art, med drugim v londonskem Covent Gardnu, v nekaj urah po objavi prodaje na Instagramu prodal 780 grafik, poroča britanski BBC.

Deppova objava na Instagramu, ki je bila opremljena le s pripisom "NOW AT #CASTLEFINEART", je menda povzročila tak naval prometa na spletno stran galerije, da se je ta sesula.

Zmaga na sodišču je zvezdniku odprla številna vrata v karieri. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/Reuters
Zmaga na sodišču je zvezdniku odprla številna vrata v karieri. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/Reuters

Kot je povedal slavni igralec zbirka Friends And Heroes (Prijatelji in junaki) prikazuje ljudi, ki so ga navdihovali, med njimi Keith Richards in hollywoodska igralka Elizabeth Taylor.

Galerija v pričakovnaju nadaljnjega sodelovanja

»Z umetnostjo sem vedno izražal svoja čustva. Moje slike obkrožajo moje življenje, vendar sem jih držal zase in se omejeval. Nihče se ne bi smel omejevati.« Kot je še povedal, je umetnost, na kateri sta upodobljena tudi igralec Al Pacino in Bob Dylan, uporabil za razmišljanje o tistih, ki mu največ pomenijo, kot so njegova družina, prijatelji in ljudje, ki jih občuduje.

image_alt
Justin Timberlake prodal glasbeno zbirko za 100 milijonov dolarjev

Vseh 780 del je bilo v četrtek prodanih v nekaj urah, pri čemer so uokvirjene posamezne slike dosegle ceno 3950 funtov, celoten portfelj štirih slik pa je bil prodan za 14.950 funtov. Galerija se je sicer z Deppom že dolgo pogovarjala o pripravi razstave in prodaji njegovih umetnin in pričakuje, da bo v prihodnosti gostila še več njegovih del.

Kot še navaja BBC je Depp v začetku tega meseca prodal tudi serijo nezamenljivih žetonov (NFT) z imenom Never Fear Truth (Nikoli se ne boj resnice), na katerih so bili upodobljeni njegovi tesni prijatelji in junaki, ter tako zbral skoraj 660.000 funtov (788.000 evrov) za dobrodelne namene.

image_alt
Bitcoin vstal od mrtvih

Več iz rubrike