Jeff Bezos investira v razvoj tehnologije za nesmrtnost

Jeff Bezos bi rad živel večno, zato vlaga velik kup denarja v podjetje, ki razvija tehnologijo za podaljšanje življenja.
Fotografija: Jeff Bezos se ne želi starati. Foto: FRANCIS MASCARENHAS/REUTERS
Odpri galerijo
Jeff Bezos se ne želi starati. Foto: FRANCIS MASCARENHAS/REUTERS

Ustanovitelj Amazona in lastnik vesoljskega podjetja Blue Origin Jeff Bezos investira milijone v skrivnostno biotehnološko podjetje, ki se ukvarja z reprogramiranjem človeških celic in razvija tehnologijo nesmrtnosti, Musk pa se iz njega norčuje, navaja spletna stran Futurism.
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Odkar je Bezos tožil Naso, ker je namesto z njegovim vesoljskim podjetjem pogodbo sklenila s podjetjem SpaceX, sta si milijarderja nenehno v laseh. Medtem ko je SpaceX trdo delal, da je lahko zgradil vesoljsko plovilo, sta Blue Origin in Amazon porabila ogromne količine denarja za upočasnitev konkurentov, so prepričani Bezosovi kritiki.
 

Bezos tožil NASO


Elon Musk je za tuje medije že večkrat povedal, da je naveličan njunih sporov. Kljub temu pa Bezosa na Twitterju večkrat podraži. »Mogoče bi ga (Bezosa) lahko udarili po glavi z našimi vesoljskimi laserji,« je Musk nedavno objavil na svojem Twitter profilu.
Blue Origin. Foto: Isaiah J. Downing/Reuters
Blue Origin. Foto: Isaiah J. Downing/Reuters

Blue Origin se je skupaj z Muskovim SpaceX in podjetjem Dynetics potegoval za financiranje razvoja sistema za pristanek človeške posadke na Luni. Bezos si je močno prizadeval, da bo NASA izbrala njegovo podjetje. Na njegovo veliko razočaranje je zmagalo Muskovo podjetje SpaceX.

Bezos se je nato odločil, da bo Naso zaradi njene odločitve tožil. Posledično je NASA začasno zaustavila celoten program, kar pa je seveda zbodlo Muska.

Prepiri in zbadanje med večnima tekmecema se nadaljujejo, večinoma kar preko Twitterja, kjer se Musk počuti vedno bolj domače.
image_alt
Milijarderji, ki svojim otrokom ne bodo zapustili dediščine

V podjetje vložil že 200 milijard


»Če ne bo delovalo, bo tožil smrt,« je Musk na Twitterju komentiral objavo medijev, da Bezos investira v mlado podjetje, ki razvija tehnologijo proti staranju.

»Zakaj ne bi sprejeli dejstva, da smo ljudje ustvarjeni, da živimo in umremo? Ostati večno mlad ni tako čudovito, kot si predstavlja Jeff Bezos,« je na Twitterju komentiral eden izmed kritikov Bezosa.

Nekateri so mnenja, da bi moral Bezos nehati zapravljati denar za nekaj, kar je nemogoče. Naj raje vlaga v dobrodelnost, gradi šole, bolnice, ali pa ustavi vojno, so kritični nasprotniki.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Bezos se je kljub temu odločil, da ne želi živeti življenja povprečnega človeka. V ta namen vlaga velike količine svojega denarja v podjetje, ki razvija tehnologijo za podaljšanje življenja. Kot poročajo tuji mediji, naj bi Bezos v podjetje Altos Labs vložil že skoraj 200 milijard evrov.

Več iz rubrike