Hrvaški Rimac skupaj s Pumo ustvaril najhitrejše kopačke na svetu

Hrvaški proizvajalec električnih avtomobilov Rimac Automobili je skupaj s priljubljeno nemško športno znamko Puma razvil »najhitrejšo nogometno obutev na svetu«.
Fotografija: PUMA ULTRA SL FG pred sedežem podjetja Rimac na Hrvaškem. FOTO: Puma
Odpri galerijo
PUMA ULTRA SL FG pred sedežem podjetja Rimac na Hrvaškem. FOTO: Puma

Puma je v ponedeljek izdala omejeno količino nove nogometne obutve PUMA ULTRA SL FG, ki so jo oblikovali Mate Rimac in njegova ekipa na Hrvaškem.
 
Športni čevelj tehta le 90 gramov in združuje stabilnost, oprijem in ostale lastnosti na vrhunski ravni z ekskluzivno inovacijo PUMA. Kot sporoča Puma, je na voljo le 412 parov, kar je enako hitrosti (km/h), ki jo doseže hrvaški električni avtomobil.
 

»Cilj ULTRA SL je bil ustvariti najhitrejši, najekstremnejši nogometni čevelj, da bi predstavili vpogled v to, kako bi lahko v prihodnosti izgledali nogometni čevlji,« je povedal Dominique Gathier, vodja oddelka za upravljanje proizvodnih linij Teamsport.
 
»Preučili smo, kako so izdelani Rimac avtomobili, in ta ključna spoznanja prenesli v ustvarjanje ULTRA SL, s posebnim poudarkom na tem, kako zmanjšati težo čevlja, hkrati pa ohraniti zmogljivost na vrhunski ravni,« je še dodal Gathier.

Čevlje bo na nogometni tekmi - na mednarodni tekmi danes zvečer - prvi preizkusil Antoine Griezmann, ko bo Francija nastopila na Hrvaškem v ligi narodov Uefe v Zagrebu.


»Zgornji del ULTRA SL FG je izdelan iz super lahkotne tkane mreže, prevlečene s tanko plastjo TPU kože, kar daje dodatno vzdržljivost in poveča oprijem žoge. Aerodinamična silhueta ima dva 'okna' na peti, po navdihu avtomobila Rimac C Two. UTLRA SL ima tudi unikaten podplat PEBAX, ki vključuje prilagojeno, izjemno lahko inovacijo, zasnovano za povečanje hitrosti čevlja,« je zapisala Puma.
 
Novi športni čevlji PUMA ULTRA SL so na voljo od 12. oktobra na spletnem mestu puma.com, v trgovinah Puma in pri izbranih prodajalcih po vsem svetu.
 

Več iz rubrike