Hrvaški gin prodira na britanski trg

Zelo priljubljena Hrvaška blagovna znamka gina Old Pilot's se širi na britanski trg. V prihodnosti ga nameravajo izdelati pol milijona steklenic letno.
Fotografija: Tomislav Anadolac in Hrvoje Bašić. Foto: Posnetek zaslona/ Poslovni dnevnik
Odpri galerijo
Tomislav Anadolac in Hrvoje Bašić. Foto: Posnetek zaslona/ Poslovni dnevnik

Zelo priljubljen hrvaški gin Old Pilot's vstopa na britanski trg. Zelo priljubljeno žgano pijačo, ki jo proizvajajo v zagrebškem Jankomiru bodo od zdaj naprej lahko okušali tudi Britanci, navaja Poslovni dnevnik.

image_alt
Igra prestolov hrvaški žep napolnila s 180 milijoni evrov

Širitev hrvaškega gina na tako zahteven trg kot je Velika Britanija, pomeni za blagovno znamko pomemben korak naprej. 

S poslovnimi rezultati zelo zadovoljni

Tomislav Anadolac in Hrvoje Bašić, ustanovitelja destilarne sta s poslovnim letom ne glede na okoliščine zelo zadovoljna. Prihodki so dobri, hkrati pa so na trg lansirali tudi nov izdelek – vodko, v kratkem pa nameravajo lansirati še viski.

»Beležimo več kot 30-odstotno rast prodaje in ponosni smo, da smo odprli nov trg v Veliki Britaniji in da smo vstopili v najbolj ekskluzivne restavracije,« je povedal Anadolac.

Foto: Posnetek zaslona/ Poslovni dnevnik
Foto: Posnetek zaslona/ Poslovni dnevnik

Podjetje s sklenitvijo poslovnega odnosa z novim strateškim partnerjem načrtuje občutno povečanje prodaje s pozicioniranjem v premium segmentu žganih pijač.

Anadolac je povedal tudi, da so prodajni rezultati za vodko, ki je bila lansirana novembra, višji od pričakovanih, povratne informacije potrošnikov pa odlične. Viski je še v fazi staranja in bo na trgu čez dve leti, je še dodal.

image_alt
V Zagrebu bodo začeli proizvajati irsko pivo Guinness

Pol milijona steklenic letno

Podjetje je za širitev proizvodnje in nakup novih tehnologij prejelo skoraj 400.000 evrov nepovratnih sredstev, od tega 190.000 evrov za zeleno in digitalno tranzicijo.

Podjetje namerava investirati v okolju prijazen kotel, brez izpustov CO2 ter tako uresničiti ambiciozne načrte za prihodnost, postati eden izmed deset najboljših proizvajalcev na svetu, navaja Poslovni dnevnik.

»Načrtujemo, da bomo s sredstvi Evropske unije povečali proizvodne zmogljivosti, s sedanjih 30.000 steklenic letno na 500.000 v naslednjih petih letih,« pravi Anadolac.

Uspeh bi moral služiti kot navdih vsem bodočim podjetnikom

Da gre za res kvaliteten izdelek sta Anadolac in Bašić prvič dobila potrditev leta 2018, ko sta osvojila zlato medaljo na svetovnem tekmovanju IWSC. Vse skupaj pa sta doslej osvojila že 17 mednarodnih prestižnih nagrad.

image_alt
Hrvaška mesta, ki ponujajo najbolj kakovostno življenje

»Ta uspešna podjetniška zgodba se začne od trenutka, ko so mladi želeli ustvariti vrhunski izdelek in narediti najboljši gin na svetu. Res je velik uspeh postati številka ena na svetu tudi z izdelkom, ki na Hrvaškem skoraj nima tradicije. Ta uspeh bi moral služiti kot navdih vsem bodočim podjetnikom,« je dejal minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj, Tomislav Ćorić

Več iz rubrike