V Zagrebu bodo začeli proizvajati irsko pivo Guinness

Hrvaška naj bi v začetku prihodnjega leta začela proizvajati eno najbolj priljubljenih svetovnih znamk piva - Guinness.
Fotografija: Foto: Peter MacDiarmid/Reuters
Odpri galerijo
Foto: Peter MacDiarmid/Reuters

Kot poroča Poslovni dnevnik, je Diageo, vodilni proizvajalec alkoholnih pijač, nedavno objavil novico o partnerstvu z zagrebško pivovarno, članico podjetja Molson Coors Beverage Company.

image_alt
Nepremičnine na Hrvaškem kupujejo predvsem tujci

Sodelovanje bo močno povečalo dostopnost vrhunskega piva

Diageo je vodilno podjetje na področju premium pijač, kot so Guinness, Johnnie Walker in Smirnoff. Guinness, temni irski stout, je ena najuspešnejših alkoholnih znamk na svetu. Prvič so ga zvarili leta 1759 v pivovarni Arthur Guinness v Dublinu, danes pa ga proizvajajo v skoraj 50 državah po vsem svetu. S 1. januarjem ga bodo začeli proizvajati tudi na Hrvaškem, navaja Poslovni dnevnik.

Multinacionalno podjetje Diageo deluje v več kot 180 državah in proizvaja na več kot 140 lokacijah. Strateško partnerstvo z Molson Coors bo podjetju pomagalo širiti portfelj piva po vsem svetu, so prepričani poznavalci.

Foto: GARETH FULLER/AFP
Foto: GARETH FULLER/AFP

»Z veseljem oznanjamo naše partnerstvo z Molson Coors v vzhodni Evropi,« je dejal Michael Holm, izvršni direktor podjetja Diagea za vzhodno Evropo, in dodal, da bodo še naprej razvijali svojo marketinško strategijo.

Kot navajajo hrvaški mediji, je Holm prepričan, da jim bo to sodelovanje pomagalo močno povečati dostopnost njihovih blagovnih znamk piva. »Veselimo se priložnosti in rasti, ki jih lahko dosežemo skupaj z Molson Coors na Hrvaškem z našimi blagovnimi znamkami in prihodnjimi inovacijami,« je še povedal direktor.

image_alt
Na Hrvaškem izdelano obutev nosi milijone ameriških vojakov

Navdušeni, da distribuirajo svetovno ikono

Izvršni direktor podjetja Molson Coors Beverage Company za srednjo in vzhodno Evropo, Sergey Yeskov, je prav tako izrazil izredno navdušenje nad sodelovanjem. Družba namreč želi razširiti portfelj, ki jim omogoča ponudbo vrhunskih blagovnih znamk, hkrati pa želijo najti partnerje z enakimi vrednotami, ki temeljijo na kakovosti, izdelavi in dediščini.

Yeskov je povedal, da so navdušeni, da distribuirajo svetovno ikono blagovne znamke Diage. »Še naprej bomo vlagali v izdelke, ki so več kot premium in uporabljali našo distribucijsko mrežo, da bi Guinness in Kilkenny, ki odlično dopolnjujeta naš veliki portfelj, približali ljubiteljem piva po vsej državi,« je še povedal Yeskov.

image_alt
Po pivo, kolenske ščitnike in Ferrari na finančno upravo

Multinacionalka Diageo je vodilni proizvajalec alkoholnih pijač s sedežem v Londonu, ki zaposluje 27.775 ljudi po vsem svetu. Do leta 2017 so veljali za največjo destilarno na svetu, dokler jih ni prehitel kitajski Kweichow Moutai.

Več iz rubrike