Hrvaške turistične agencije so zadovoljne, a pričakujejo nadaljnjo podporo

Združenje hrvaških turističnih agencij (UHPA) pozdravlja odločitev vlade - podaljšanje podpornih ukrepov - in pričakuje, da bodo oblasti še naprej zagotavljale močno podporo potovalnim agencijam, ki jih je korona kriza najbolj prizadela.
Fotografija: Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. FOTO: Lombar Tomi
Odpri galerijo
Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. FOTO: Lombar Tomi

Nadaljevanje podpornih ukrepov za turistične agencije v juniju je rezultat dobro argumentiranih prošenj, ki jih je UHPA poslala turističnemu ministrstvu in dejstva, da je hrvaški zavod za zaposlovanje (HZZ) te argumente sprejel, pravi predsednik UHPA Tomislav Fain.

Fain opozarja, da so potovalne agencije - upoštevajoč dejstvo, da so utrpele velike izgube in jim je covid-19 preprečil, da bi poslovale kot običajno - predlagale konkretne ukrepe za njihovo preživetje.»Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. Zato smo zaprosili za podaljšanje podpornih ukrepov. Zadovoljni smo s sprejetjem naših argumentov s strani turističnega ministrstva in HZZ«, pravi Fain.

Poudaril je, da se morajo vsi zavedati, da sedanje dejavnosti postavljajo temelje turistični sezoni 2021, kar bo natančen pokazatelj, ali so prebrodili krizo.
 

Več iz rubrike

aktualno

Boštjan Gorjup: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci…

Na današnji 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gosp…

aktualno

V Štajerskih termah gneča - mestna središča so prazna

Turistični ponudniki na Štajerskem so z uveljavitvijo turističnih bonov začeli beležiti večji obisk.

aktualno

V Goriških Brdih polno turistov - več gostov si niti ne želijo

Turistične nastanitve in lokali v Goriških Brdih so se začeli polniti že kmalu po začetku sproščanja ukrepov zaradi epidemije.

aktualno

Turisti iz držav z rdečega seznama v karanteno brez nadomestila

Danes začenja veljati zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val covida-19.

Komentarji: