Hrvaške turistične agencije so zadovoljne, a pričakujejo nadaljnjo podporo

Združenje hrvaških turističnih agencij (UHPA) pozdravlja odločitev vlade - podaljšanje podpornih ukrepov - in pričakuje, da bodo oblasti še naprej zagotavljale močno podporo potovalnim agencijam, ki jih je korona kriza najbolj prizadela.
Fotografija: Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. FOTO: Lombar Tomi
Odpri galerijo
Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. FOTO: Lombar Tomi

Nadaljevanje podpornih ukrepov za turistične agencije v juniju je rezultat dobro argumentiranih prošenj, ki jih je UHPA poslala turističnemu ministrstvu in dejstva, da je hrvaški zavod za zaposlovanje (HZZ) te argumente sprejel, pravi predsednik UHPA Tomislav Fain.

Fain opozarja, da so potovalne agencije - upoštevajoč dejstvo, da so utrpele velike izgube in jim je covid-19 preprečil, da bi poslovale kot običajno - predlagale konkretne ukrepe za njihovo preživetje.»Kljub dobri epidemiološki situaciji se agencije še vedno soočajo z najstrožjimi pogoji za svoje poslovanje, kar otežuje njihovo delovanje. Zato smo zaprosili za podaljšanje podpornih ukrepov. Zadovoljni smo s sprejetjem naših argumentov s strani turističnega ministrstva in HZZ«, pravi Fain.

Poudaril je, da se morajo vsi zavedati, da sedanje dejavnosti postavljajo temelje turistični sezoni 2021, kar bo natančen pokazatelj, ali so prebrodili krizo.
 

Več iz rubrike

Komentarji: