Prvi val nemških turistov že na hrvaškem

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov - destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov.
Fotografija: Po javno dostopnih podatkih Google Trenda, se veliko zanimanje za dopustovanje na Hrvaškem kaže tudi med Slovenci.
Odpri galerijo
Po javno dostopnih podatkih Google Trenda, se veliko zanimanje za dopustovanje na Hrvaškem kaže tudi med Slovenci.

Hrvaška vlada je v četrtek sprejela sklep o odprtju meja za državljane desetih držav Evropske unije, Češke, Madžarske, Avstrije, Estonije, Latvije, Litve, Poljske, Slovenije, Nemčije in Slovaške.

Državljanom iz teh držav zdaj ni potrebno več imeti posebnega razloga za vstop v Republiko Hrvaško. Vstopijo lahko pod enakimi pogoji kot pred izbruhom covid-19, vendar še vedno, pod epidemiološkim nadzorom in obveznim spoštovanjem splošnih in posebnih priporočil Inštituta za varovanje zdravja.

Na splitsko letališče sta v petek iz Frankfurta prispeli dve čarterski letalski družbi Condor. Vsaka s približno 200 potnikov, poroča HRT.


Letališče Split je v zadnjih letih zaradi rekordnih rezultatov in dobrega poslovanja vložilo 500 milijonov kun (slabih 66 milijonov evrov) v gradnjo novega potniškega terminala, ki so ga odprli leta 2019.

»Junija pričakujemo 30.000 potnikov,« je dejal Pero Bilas, namestnik direktorja letališča Split. To je sicer desetkrat manj kot lanskega junija, vendar Bilas ostaja optimističen.

Pred izbruhom novega virusa, je imelo letališče v Splitu neposredne povezave iz 25 držav. Prizadevajo si, da tako ostane tudi v tej - težki - turistični sezoni.

Ob vstopu v Hrvaško bodo podrobnosti turistov zabeležene z zbiranjem dodatnih podatkov (destinacija, številka mobilnega telefona in elektronski naslov) zaradi morebitne potrebe po stiku iz epidemioloških razlogov.

Da bi zmanjšali zastoje na mejnih prehodih in skrajšali čakalni čas za prestop državne meje, je priporočljivo, da tuji državljani svoje podatke vnaprej predložijo prek spletne strani entercroatia.mup.hr.

Po javno dostopnih podatkih Google Trenda, se veliko zanimanje za dopustovanje na Hrvaškem kaže tudi med Slovenci. Hrvaška glede na iskanje Slovencev na Googlu po vrstah nastanitve izstopa kot ena najbolj zaželenih destinacij.
 

Več iz rubrike