Slovenski turizem bo dobil odgovorne potovalne standarde

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s partnerji pripravlja priročnik Odgovorni potovalni standardi slovenskega turizma. Z novim znakom Green&Safe (zeleni in varni) bodo spodbujali k odgovornemu, varnemu in trajnostnemu poslovanju turističnih ponudnikov in destinacij.
Fotografija: Oznako Safe travels bodo turistični ponudniki lahko uporabljali po uvedbi standardiziranih higienskih in zdravstvenih protokolov.
Odpri galerijo
Oznako Safe travels bodo turistični ponudniki lahko uporabljali po uvedbi standardiziranih higienskih in zdravstvenih protokolov.

STO nov priročnik pripravlja v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Več podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo.

Prvo svetovno varnostno oznako Safe travels (varna potovanja) je že predstavil Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC). Oznako bodo turistični ponudniki lahko uporabljali po uvedbi standardiziranih higienskih in zdravstvenih protokolov.

Oznaka naj bi popotnikom omogočila, da prepoznajo vlade in podjetja po vsem svetu, ki so sprejeli zdravstvene in higienske globalne standardizirane protokole za varna potovanja. Oznako WTTC je že pozdravila tudi Svetovna turistična organizacija (UNWTO).

Podjetja, kot so hoteli, restavracije, letalske družbe, križarke, organizatorji potovanj, restavracije ter letališča, bodo oznako lahko uporabljala po uvedbi zdravstvenih in higienskih protokolov, ki jih je začrtal WTTC. Destinacije bodo oznako lahko podelile tudi lokalnim dobaviteljem, s tem pa pomirile potnike in povrnile zaupanje v potovanja.

Uvedbo globalnih protokolov za obnovitev turističnega sektorja je sprejelo več kot 200 generalnih direktorjev in večjih podjetij. Kot so poudarili v STO, je zasebni sektor prvič doslej uskladil protokole varnih potovanj, ki bodo dosledni v celotnem sektorju in po vsem svetu.

Med prvimi destinacijami, ki so uvedle in izvajajo določene protokole in so že prejele oznako, sta državi Savdska Arabija in Portugalska ter mesta Barcelona, Cancun in Sevilla.
 

Več iz rubrike

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

aktualno

Parlamentarno pot začenja paket ukrepov za drugi val epidemije

Odbor DZ za delo ima danes na dnevnem redu seje predlog novega interventnega zakona, katerega cilj je omiliti in odpraviti posledice epidemije covida-19 za državljane in gospodarstvo.

aktualno

Znano je kdo je imel lani pri sosedih največ prihodka in kdo dobička

FINA je obdelala letne računovodske izkaze, ki jih je do 30. junija oddalo 131.701 podjetij, ki plačujejo davek na dobiček, razen bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij.

aktualno

Rastoder bo začel s prenovo razpadajočega tivolskega hotela Bellevue

Družba Rastoder se pripravlja na začetek rušitvenih del v okviru projekta rekonstrukcije propadajočega nekdanjega hotela Bellevue na pobočju Šišenskega hriba na robu ljubljanskega parka Tivoli, so za…

Komentarji: