Grad, zgrajen za 47 evrov, se prodaja za 1,6 milijona

Embleton Tower, ki stoji v grofiji Northumberland v severovzhodni Angliji, je po smrti lastnika podedoval vrtnar posestva, ki ga zdaj prodaja.
Fotografija: Veličastni grad iz 14. stoletja se zdaj prodaja za 1,6 milijona evrov. Foto: Galbraith/Pinterest
Odpri galerijo
Veličastni grad iz 14. stoletja se zdaj prodaja za 1,6 milijona evrov. Foto: Galbraith/Pinterest

Veličasten grad je bil zgrajen v 14. stoletju za samo 40 (takratnih) funtov oziroma 47 evrov, so ugotovili pri BBC. V zadnjih 600 letih je bil v zaporednih generacijah last vikarjev in župnikov, leta 1974 pa je prešel v zasebne roke. Arhitekt in gradbeni inženir Kay Seymour-Walker je v hiši živel od svoje upokojitve pa do smrti leta 2018, navaja britanski časnik. 
image_alt
Britanci predstavili samovozeči avtobus

Prodaja, ker je posest prevelika


Lastnik je bil vdovec in brez otrok, zato je celotno posest zapustil svojemu vrtnarju in dolgoletnemu prijatelju. Kot še poroča BBC, je dedič, ki želi ostati anonimen, ugotovil, da je posest zanj prevelik zalogaj, zato jo želi prodati po ceni 1.4 million funtov oziroma okoli 1,6 milijona evrov.
Foto: Galbraith/Pinterest
Foto: Galbraith/Pinterest

»Stranka je bila nad dedovanjem zelo presenečena. Po nekaj letih urejanja je ugotovila, da je posest preobsežna, zato jo želi prodati,« je povedal Sam Gibson iz podjetja Galbraith, ki nepremičnino prodaja.
image_alt
Trump zaradi milijardnega dolga prodaja svoj luksuz

Osem spalnic in sedem sprejemnic


Celotna posest se razprostira na 3,5 hektarja površine. Velika nepremičnina, ki ji je bil v 19. stoletju dodan originalni kamniti stolp, je v celoti potrebna prenove. Gibson je dejal, da ima posest velik potencial, naslednji lastnik pa veliko priložnost, da jo obnovi in spremeni v svojo sanjsko vilo.
Embleton Tower v notranjosti meddrugim skriva osem spalnic in tri kopalnice. Foto: Galbraith/Pinterest
Embleton Tower v notranjosti meddrugim skriva osem spalnic in tri kopalnice. Foto: Galbraith/Pinterest

Hiša v notranjosti skriva osem spalnic, sedem sprejemnic s knjižnico, tri velike kopalnice, garažo, kuhinjo in zimski vrt. Visoki stropi, bučni kamini in okrasni detajli pa naredijo graščino še bolj veličastno in elegantno.
 

V osrčju gozda


Nepremičnina je postavljena na obsežnih vrtovih in zelenih površinah, celotna posest pa sega v gozdnato območje. Na južni strani so številna parkirišča s samostojno garažo in skladiščem.
image_alt
Prodaja nepremičnin pada, cena raste

»Lokacija je izjemna«, pravi nepremičninska agencija. Vasica Embleton, ki šteje okoli 700 prebivalcev, je manj kot kilometer oddaljena od zaliva Embleton Bay, ki je znan po čudovitem razgledu na grad Dunstanburgh. Številne sprehajalne, jahalne in kolesarske poti nudijo veliko možnosti za športne aktivnosti in sproščen oddih.

Več iz rubrike