Donald Trump se sooča z novimi finančnimi težavami

Donald Trump se ponovno sooča s finančnimi težavami. Tokrat mu skrbi povzročajo najemniki njegovega hotela Trump Tower, ki ne plačujejo stroškov.
Fotografija: Trump ima finančne težave. Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS
Odpri galerijo
Trump ima finančne težave. Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS

Trump Tower je 58 nadstropij visok nebotičnik, ki se nahaja v prestižni soseski na Manhattnu v New Yorku. V njem ima svoj sedež tudi Trumpova organizacija. Luksuzni hotel je desetletja veljal za najprestižnejšo lokacijo v New Yorku. Še vedno privablja mnoge znane in pomembne osebnosti. Nekatere imajo tam najete pisarniške prostore, nekatere pa celo kupljeno stanovanje.
image_alt
Najbolj luksuzni hoteli na svetu

Mnogi zaradi pandemije ne morejo plačevati stroškov


Nedavno so ameriški mediji poročali, da je Cristiano Ronaldo, lastnik 18,5 milijona vrednega stanovanja v Trumpovem stolpu, želel le-tega prodati, a ga kljub znižani ceni na 10,75 milijona dolarjev nihče ni želel kupiti. Kot kaže, so se za znameniti Trump Tower začeli težki časi. Po eni strani stanovanj nihče ne želi kupiti, po drugi strani pa veliko najemnikov ne plačuje najemnine.
Trump Tower. Foto: Bernard Pungerčič/Delo
Trump Tower. Foto: Bernard Pungerčič/Delo

Kot poroča Washington Post, naj bi zaradi pandemije covida-19 veliko najemnikov postalo insolventnih. Posledično so se v hotelu izpraznila celotna nadstropja, nekateri pa so se celo zapletli v tožbe.
 

Med dolžniki tudi nekdanje podjetje Kris Jenner


Med najpomembnejšimi imeni, ki se pojavljajo zaradi neplačevanja dajatev, je tudi Marc Fisher Foothwear. Nekdanji proizvajalec linije čevljev Ivanke Trump dolguje za 1,5 milijona dolarjev najemnin. V najemu ima celotno 21. nadstropje in del 22. nadstropja v omenjeni nepremičnini. Po poročanju tujih medijev Fisher najemnine ne plačuje že od 1. novembra 2020.

Znani izdelovalec oblek Marcraft Clothes je drugi najemnik, ki ni poravnal svojih obveznosti. Za najeto 18. nadstropje dolguje že 644.000 dolarjev. Obleke omenjenega izdelovalca v vrednosti 1400 dolarjev so postale znane v televizijski odddaji »Vajenec«.
image_alt
Kako bogati so Barack Obama, Joe Biden in ostali ameriški predsedniki?

Zloglasni družbi se pridružuje Legacy Business School, ki je bila nekoč v lasti Kris Jenner. Podjetje od oktobra 2020 dolguje za 198.000 dolarjev najemnin, poročajo ameriški mediji.
Luksuzna notranjost hotela Trump Tower. Foto: Posnetek zaslona / Luxurylauncehs
Luksuzna notranjost hotela Trump Tower. Foto: Posnetek zaslona / Luxurylauncehs

Očitajo mu zbiranje denarja za lastne stroške


Kot navajajo tuji mediji, je zanimivo, da je edina, ki redno plačuje najemnino, Trumpova politična organizacija Make America Great Again. Za pisarniški prostor v 15. nadstropju plača skoraj 40.000 dolarjev najemnine.

Trumpova tiskovna predstavnica Liz Harrington je za The Post dejala, da za najete pisarniške prostore, ki so predsedniku Trumpu pomagali zgraditi finančno kampanjo, plačujejo tržno obrestno mero. Nekateri trdijo, da s to izjavo Trumpova tiskovna predstavnica zavaja in da ne gre za politične stroške, temveč za zbiranje denarja v lastne namene.
image_alt
Trump zaradi milijardnega dolga prodaja svoj luksuz

Spomnimo; nedavno so kritiki Trumpa obtožili, da je njegova politična organizacija v prvi polovici tega leta s pomočjo donatorjev zbrala 75 milijonov dolarjev. Trump naj bi, po mnenju kritikov, ta denar porabil za kritje lastnih stroškov.  

Več iz rubrike