Elon Musk želi spremeniti svoje življenje

Čeprav je Elon Musk multimilijarder, ki namerava kolonizirati Mars, ima presenetljivo podobne vsakdanje cilje, kot navadni smrtniki.
Fotografija: Musk se želi odvaditi doloćenih navad in spremeniti svoje življenje. Foto: JIM WATSON/AFP
Odpri galerijo
Musk se želi odvaditi doloćenih navad in spremeniti svoje življenje. Foto: JIM WATSON/AFP

Čeprav je Elon Musk multimilijarder, ki namerava kolonizirati Mars, ima presenetljivo podobne vsakdanje cilje, kot navadni smrtniki.

image_alt
Musk prodaja Tesline delnice. Kaj se dogaja?

Najprej vadba, nato telefon

Med drugim želi popolnoma prenoviti svoj vsakdan, začenši s trenutkom, ko se zbudi. V nedavnem intervjuju za oddajo Full Send Podcast je Musk povedal, da zjutraj najprej preveri svoj telefon, hkrati pa se zaveda, da bi to lahko škodovalo njegovemu zdravju, piše CNBC Make It.

»Imam slabo navado - in sumim, da jo ima veliko ljudi - da zjutraj takoj preverim telefon. To je pravzaprav grozljiva navada,« je dejal Musk v oddaji.

Izvršni direktor Tesle in Space X naj bi prvih 30 minut zjutraj preverjal elektronsko pošto, zdaj pa želi ta čas zapolniti s telovadbo. »Moram telovaditi in biti v boljši formi,« je dejal Musk v oddaji Full Send Podcast. »Zato bom prešel od takojšnjega gledanja na telefon, takoj ko se zbudim, k vadbi, ki bo trajala vsaj 20 minut – šele nato bom pogledal na telefon.«

image_alt
Mark Cuban dosegel kar Elonu Musku ni uspelo

O svojih navadah spregovoril že večkrat

Po ugotovitvah družbe IDC Research približno 80 % uporabnikov pametnih telefonov preveri svoj telefon v prvih 15 minutah budnosti. Muskova menjava je verjetno bolj zdrava.

Izsledki številnih raziskav namreč kažejo, da lahko vadba v zgodnjih urah izboljša tudi produktivnost. Študija, objavljena v reviji British Journal of Sports Medicine, je leta 2019 pokazala, da vsakodnevna zmerna jutranja vadba izboljša kratkoročni spomin, pozornost in odločanje udeležencev.

Jutranja telovadba namesto gledanja v telefon. Foto: Shutterstock
Jutranja telovadba namesto gledanja v telefon. Foto: Shutterstock

Musk, ki gre običajno spat okoli 3. ure zjutraj in spi do 9h, je dejal, da je njegova navada uporabe pametnega telefona nekoliko posledica tesnobe. Želi se prepričati, da med spanjem ni zamudil nobene nujne situacije v podjetju.

»Vodim podjetji SpaceX in Tesla, zato se ponavadi ponoči zgodi kakšna stvar,« je dejal v podkastu.

To ni prvič, da je Musk javno spregovoril o svojih razvadah ali o motivaciji za njihovo omejevanje. V nedavnem intervjuju za Auto Bild je na primer dejal, da si je prizadeval zmanjšati vnos kofeina, da pri delu ne bi bil tako živčen.

image_alt
Kakšne so prehranjevalne navade uspešnih ljudi?

Več iz rubrike