Mark Cuban dosegel kar Elonu Musku ni uspelo

Kaj je Mark Cuban ponudil mlademu študentu, ki je zasledoval letala milijarderjev, da je ugodil njegovi želji?
Fotografija: Mladi študent Jack Sweeney je zaslovel s sledenjem zasebnih letal raznih milijarderjev, med drugim tudi Elona Muska in Marka Cubana, šefa kluba našega Luke Dončiča. FOTO: PROFIMEDIA
Odpri galerijo
Mladi študent Jack Sweeney je zaslovel s sledenjem zasebnih letal raznih milijarderjev, med drugim tudi Elona Muska in Marka Cubana, šefa kluba našega Luke Dončiča. FOTO: PROFIMEDIA

Mladi študent Jack Sweeney je zaslovel s sledenjem zasebnih letal raznih milijarderjev, med drugim tudi Elona Muska. Ko je s Twitter profilom ki sledi najbogatejšemu Zemljanu dosegel velik uspeh, se je odločil, da ustvari še več podobnih računov.

image_alt
Mar Musk kupuje Twitter zaradi incidenta?

Sweeney je odgovoren za 30 avtomatiziranih računov na Twitterju, ki skupaj spremljajo lete več sto zvezdnikov, politikov in milijarderjev - od Elona Muska in Kylie Jenner do vrste ruskih oligarhov. Slednjim je začel slediti kmalu po začetku rusko ukrajinske vojne. Profil Russian Oligarch Jets naj bi samo v nekaj urah pridobil več kot 100.000 sledilcev.

Prijateljstvo doseže marsikaj

Kot je znano, je Musk takrat Sweeneyju ponudil pet tisoč dolarjev, v zameno da umakne profil Elojet. Študent bogataševi želji ni ugodil, ampak je zahteval več denarja in številne dodatne ugonosti. Račun @ElonJet, ki spremlja Muskove polete, je še danes aktiven in ima na Twitterju več kot 479.000 sledilcev.

Elon Musk je za ukinitev sledilnega računa ponudil pet tisočakov. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/
Elon Musk je za ukinitev sledilnega računa ponudil pet tisočakov. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/

Nasprotno, pa je umik Twitter računa za sledenje dosegel Mark Cuban. Kaj je lastnik košarkarskega kluba Dallas Mavericks ponudil študentu?

»Če želite, da Jack Sweeney preneha javno slediti vašemu zasebnemu letalu na Twitterju, se zgledujte po Marku Cubanu in 19-letniku ponudite nekaj boljšega kot denar: prijateljstvo«, so zapisali na spletni strani CNBC Make It.

Sčasoma želi mastno zaslužiti

Od junija 2020, ko je Swenney začel s svojim 'hobijem', pravi, da se je strinjal le z eno zahtevo o umiku računa za sledenje.

V februarskem neposrednem sporočilu na Twitterju je Cuban prosil Sweeneyja, naj onemogoči @MCubansJets v zameno za njegovo prijateljstvo in poslovne nasvete. »Rekel je, da bi bil moj prijatelj, jaz pa sem ga vprašal, ali se lahko srečamo na košarkarski tekmi,« je 19-letni Sweeney povedal za CNBC Make It.

image_alt
Kam beži ruska elita?

Sweeney pravi, da sta se pogajala do maja - Cuban je dejal, da bi bil pripravljen Sweeneyja srečati na tekmi Dallas Mavericks v naslednji sezoni - preden sta sklenila dogovor. Zdi se, da je Sweeney izpolnil svoje obveznosti: avtomatizirani račun ni tvitnil od aprila, njegova koda pa naj bi bila onemogočena.

CNBC Make It navaja, da je Cuban zavrnil prošnjo za komentar.

Sweeney pravi, da upa, da bo sčasoma zaslužil s svojimi računi na Twitterju, morda tako, da bo svojo osebno spletno stran spremenil v celovito storitev za sledenje poletom zvezdnikov. Za zdaj pa dodaja, da namerava le še povečevati število letov, do katerih lahko dostopa koda.

»Motivira me, ker ljudi to še vedno zelo zanima,« pravi študent.

image_alt
Tako je milijarder Mark Cuban postal navdušenec nad kriptovalutami

Več iz rubrike