Elon Musk izrinil Jeffa Bezosa in postal najbogatejši Zemljan

Elon Musk je postal najbogatejši človek na svetu. Muskova neto vrednost zdaj znaša približno 194,8 milijard dolarjev, kar je 9,5 milijarde dolarjev več od neto vrednosti Jeffa Bezosa.
Fotografija: Elon Musk je najbogatejši Zemljan. FOTO: REUTERS/Brendan McDermid
Odpri galerijo
Elon Musk je najbogatejši Zemljan. FOTO: REUTERS/Brendan McDermid

Delnice Muskovega podjetja Tesla so letos močno narasle. Podjetje je  v sredo prvič doseglo tržno vrednost v višini 700 milijard dolarjev. V četrtek so delnice zrasle še za 7,9 odstotka, piše Bloomberg.
 
Avtomobilsko podjetje Tesla je tako vredno več kot Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM in Ford skupaj.
 
Musk se je na novico odzval na Twitterju s pripombo »kako čudno«, ki ji je sledil naslednji tvit »no, [pojdimo] nazaj na delo«.Starejši tvit, pripet na vrhu njegovega profila, daje vpogled v podjetnikove misli o osebnem bogastvu.
 
»Približno polovica mojega denarja je namenjena za pomoč težavam na Zemlji, polovica pa za pomoč pri vzpostavljanju samooskrbnega mesta na Marsu, da se zagotovi nadaljevanje življenja (vseh vrst), če bi Zemljo prizadel meteor, kot v obdobju dinozavrov ali tretja svetovna vojna,« piše.
 
Bogastvo Muska je spodbudil trend k bolj prijaznemu ravnanju z okoljem in pričakovane davčne olajšave za električna vozila.
 

Dejstvo, da se je cena delnice Tesle v zadnjem letu zvišala za več kot sedemkrat, je Elonu Musku prineslo bogastvo, da je na Bloombergovi lestvici 500 najbogatejših Zemljanov, izrinil Jeffa Bezosa.
 
Verjetnost, da bi se lahko vrednost proizvajalca električnih avtomobilov tako hitro povečala v samo 12 mesecih, je primer iracionalne preobilnosti.
 
To pomeni, da bo Musk v naslednjih petih letih moral pokazati, da lahko Tesla ustvari več dobička kot skoraj celotna preostala avtomobilska industrija skupaj, da bi vrednotenje utemeljil.
 
 

Več iz rubrike