Elan bo znova prodajal lastna gorska kolesa

Gorenjski proizvajalec športne opreme razlaga, da prvi del programa predstavljajo gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke.
Fotografija: V Elanu pravijo, da želijo navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog, s tem namenom pa zdaj širili svojo blagovno znamko gorskih in treking koles. FOTO: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
V Elanu pravijo, da želijo navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog, s tem namenom pa zdaj širili svojo blagovno znamko gorskih in treking koles. FOTO: Arhiv podjetja

Begunjski Elan sporoča, da se po 15 letih vrača na trg koles; znova bodo namreč na voljo kolesa blagovne znamke Elan. Kot razlagajo, je kolekcija koles namenjena najširšemu delu populacije, saj gre za produkte, ki ne zahtevajo vrhunskega znanja, temveč le veliko dobre volje in veselja do športa in aktivnega preživljanja prostega časa.

image_alt
Hrvaško podjetje izdelalo luksuzno električno kolo z dosegom 100 km

»Vizija Elana je navdihovati aktiven in trajnostni življenjski slog. V sledenju naše vizije s ponosom najavljamo razširitev blagovne znamke Elan v segment gorskih koles. Ljubitelji kolesarstva in blagovne znamke Elan bodo lahko v poletnih mesecih odslej še aktivnejše preživljali prosti čas v naravi, z izdelki Elan,« ob najavi novega programa koles sporoča mag. Leon Korošec, podpredsednik skupine Elan.

Na zadnji šolski dan so Osnovni šoli Radovljica podelili pet Elanovih otroških koles. FOTO: Arhiv podjetja
Na zadnji šolski dan so Osnovni šoli Radovljica podelili pet Elanovih otroških koles. FOTO: Arhiv podjetja

Sodelovanje s Hervisom

Gorenjski proizvajalec športne opreme razlaga, da prvi del programa predstavljajo gorska in treking kolesa za ženske, moške in otroke. Najprej bodo v segmentu kolesarstva sodelovali s Hervisom, čigar matično podjetje je Spar Avstrija. Elan v Hervisu vidi regijskega trgovca športne opreme, kjer so kolesa tudi v ekskluzivni prodaji za slovenski in hrvaški trg. Ob tem bo program kolesarstva na voljo tudi v Elanovi športni prodajalni v Begunjah in spletni prodajalni.

»V regiji bo Elan hkrati razvijal tudi testne centre, kjer bodo izbrani produkti na voljo za preizkus širši publiki. S tem programom blagovna znamka Elan uresničuje svojo vizijo in dela prvi korak pri vstopu v nov segment, linija izdelkov pa se bo postopno širila v naslednjih letih,« so še sporočili iz podjetja.

Zložljive smuči ibex tactix. FOTO: Janez Petkovšek
Zložljive smuči ibex tactix. FOTO: Janez Petkovšek

Dobro leto za Elan

Lansko poslovanje skupine Elan je sicer preseglo pričakovanja. Po pojasnilih družbe so dobri rezultati posledica dobrega okrevanja prodaje izdelkov zimskošportne divizije v zadnjem četrtletju ter uspešne prodaje na preostalih divizijah. Glede na preliminarne nerevidirane podatke je Skupina Elan lani ustvarila 93 milijonov evrov prihodkov. To je tretjino več kot leto prej in že blizu številkam iz leta 2019.

Obenem je Elan lani predstavil tudi nov inovativni izdelek, in sicer prve visoko zmogljive zložljive vsestranske karving smuči na svetu, Elan Voyager. V Elanu so takrat povedali, da gre za svetovno inovacijo, smuči pa naj bi spreminjale tudi prihodnost smučanja.

Omenjene zložljive smuči so lani prejele še glavno nagrado BigSEE za produktno oblikovanje v kategoriji prosti čas, hkrati je kar dve nagradi dobila Elanova Jadrnica GT6, in sicer BigSEE nagrado za produktno oblikovanje v kategoriji mobilnost in nagrado Slovensko oblikovanje leta 2021.

Lansko poslovanje skupine Elan je preseglo pričakovanja. FOTO: Arhiv podjetja
Lansko poslovanje skupine Elan je preseglo pričakovanja. FOTO: Arhiv podjetja

Preberite še:

Več iz rubrike