Donald Trump zopet prodaja svoj luksuzni dvorec v Palm Beachu

Lansko leto je dvorec prodajal za 45 milijonov evrov, letos želi zanj iztržiti še več.
Fotografija: Marca letos je dvorec zopet pristal na trgu in tokrat želi Trump zanj iztržiti 54 milijonov evrov. Foto: posnetek zaslona/New York Post
 
Odpri galerijo
Marca letos je dvorec zopet pristal na trgu in tokrat želi Trump zanj iztržiti 54 milijonov evrov. Foto: posnetek zaslona/New York Post  

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je skušal v lanskem letu prodati svoj luksuzni dvorec v Palm Beachu, vendar mu ta podvig ni uspel. Lansko leto je dvorec namreč prodajal za 45 milijonov evrov, nato pa ga je dva meseca kasneje umaknil s prodajnega trga. Marca letos je dvorec zopet pristal na trgu in tokrat želi Trump zanj iztržiti 54 milijonov evrov.

image_alt
Arhitekturni presežki, s katerimi se ponaša Dubaj

Dvorec »Beach house« je leta 2004 prvič kupila Trumpova sestra

Spektakularno rezidenco, imenovano »Beach house«, je za 10 milijonov evrov leta 2004 kupila Trumpova sestra Maryanne Trump Barry. Maja 2018 jo je prodala za 17 milijonov evrov podjetju LLC, ki ga upravljata njena nečaka, Donald Trump mlajši in Eric Trump. Ob nakupu dvorca je Eric povedal, da mu je bilo v veliko čast kupiti enega izmed najbolj prestižnih dvorcev v Palm Beachu, navaja Mansion Global. Bratje in sestre Trump so družinsko posest skozi leta prenovili in uvedli izjemne izboljšave.

V sklopu dvorca je tudi bazen, zatemnjena okna na nepremičnini pa zagotavljajo optimalno zasebnost. Foto: posnetek zaslona/New York Post
V sklopu dvorca je tudi bazen, zatemnjena okna na nepremičnini pa zagotavljajo optimalno zasebnost. Foto: posnetek zaslona/New York Post

Luksuzi dvorec se ponaša z bermudskim slogom

Luksuzna nepremičnina je bila sicer zgrajena leta 1956. Dom v bermudskem slogu vključuje osem spalnic, osem kopalnic in tri polovične kopalnice. V notrajnosti dvorca se nahajajo formalna dnevna soba, sončna soba, družinska soba, prostorna jedilnica, kuhinja, knjižnica in bar. Ob stavbi se nahajata tudi terasa ob oceanu in zasebni bazen. Razkošen dvorec obdaja bujna pokrajina.

Okna prostornih dnevnih sob se razprostirajo od stropa do tal. Foto: posnetek zaslona/New York Post
Okna prostornih dnevnih sob se razprostirajo od stropa do tal. Foto: posnetek zaslona/New York Post

image_alt
V Savdski Arabiji kmalu prvi izjemno luksuzni Porsche hotel

Dvorec, ki obsega več kot 10.000 kvadratnih metrov, se nahaja v neposredni bližini Mar-a-Lage. Bodoči lastnik bo v razkošni soseski deležen tudi nekaterih ugodnosti; med drugim bo upravičen do članstva v golf klubu, kar je boniteta, ki je na voljo vsem prebivalcem Woodbridge Roada. Elegantni Palm Beach, kjer se nahaja Trumpov luksuzni dvorec, pa je zanimiv tudi z drugih vidikov. V njem namreč poleg Trumpovih živijo številni znani prebivalci; med drugim tehnološki milijarder Larry Ellison in Sylvester Stallone.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.