Trump kljub finančnim težavam načrtuje gradnjo luksuznih objektov

Ambiciozen projekt, ki ga letos načrtuje Donald Trump.
Fotografija: Donald Trump med prvim shodom po predsedujoči kampanji v okrožju Lorain v Wellingtonu. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton//File Photo
Odpri galerijo
Donald Trump med prvim shodom po predsedujoči kampanji v okrožju Lorain v Wellingtonu. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton//File Photo

Donald Trump je človek, ki večkrat dokazuje, da smo ljudje ustvarjeni za aktivnost in velike podvige. Trump je širše znan kot nekdo, ki ne prenese poraza, ampak, ko ga doživi, vstane in se naprej bori še bolj. V poskusu, da bi zopet odprl svoj golf klub Doral, ima Trump v načrtu gradnjo na tisoče novih luksuznih domov na posestvu Doral v Miamiju. Doral je sicer bil včasih odličen vir prihodkov, ki je Trumpu v preteklosti prinesel največ denarja od vseh 17 zemljišč, ki jih ima v lasti, navaja Luxury Launches. 

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Trump letos načrtuje gradnjo 2300 luksuznih domov

Novo leto očitno predstavlja nov začetek tudi za Trumpa, ki načrtuje gradnjo 2300 luksuznih domov, kar imenuje za »morda najbolj vznemirljiv razvoj v državi.« Gradnja naj bi se odvijala v njegovem resortu Doral, v Miamiju. 

Vhod v park Trump National Doral resort. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee, file
Vhod v park Trump National Doral resort. Foto: AP Photo/Wilfredo Lee, file

Letovišče je bilo večkrat priljubljeno letovišče za globalna srečanja voditeljev in različna poslovna srečanja ter dogodke, toda od maja 2019 naj bi bil Trump National Doral v strmem finančnem upadu. Njegov čisti dobiček iz poslovanja se je zmanjšal za 69 odstotkov, za kar so v večjem obsegu krivili pandemijo. Trump je upal, da si bo letovišče opomoglo, vendar se to še ni zgodilo. Od lani je imelo Trumpovo podjetje za nepremičnino izposojenih 112 milijonov evrov.

V ozadju menda finančne težave, kar Trumpova tiskovna predstavnica zanika

Prihodki za Trumpov hotel v Las Vegasu, so po razkritju Trumpovih financ pokazali padec iz približno 21 milijonov evrov v letu 2017 na 8,2 milijona evrov med letoma 2020 in začetkom 2021. To se je zgodilo predvsem zato, ker naj bi organizacije, ki se želijo izogniti povezavam s Trumpom, odpovedale dogodke, ki so bili načrtovani v resortu.

image_alt
Trump prejel finančno pomoč škotskih davkoplačevalcev

Trumpova tiskovna predstavnica Liz Harrington je v izjavi za Reuters zanikala, da je Trumpov nepremičninski imperij v težavah. Dodala je še, da glede na pandemijo v kateri je hotelska industrija še posebej močno prizadeta, Trumpovo podjetje posluje fenomenalno.

Trump je poleg načrtov za gradnjo nepremičnin, ambiciozno napovedal tudi novega tekmeca Twitterju, Facebooku in drugim socialnim omrežjem, ki so ga prepovedale. Zbral naj bi  skoraj milijardo evrov od neimenovanih vlagateljev in načrtuje zagon aplikacije za sporočanje, imenovano Truth (Resnica), ki naj bi bila na voljo že letos. Aplikacija naj bi dala glas vsem, ki so bili cenzurirani in umaknjeni s spletnih mest družbenih omrežij. 

image_alt
Par, ki je rekordno hitro poplačal svoje dolgove

Več iz rubrike