Cene nepremičnin odneslo v višave

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom so se v prvem četrtletju medletno zvišale za pet odstotkov, kar predstavlja najvišjo rast po drugem četrtletju leta 2007.
Fotografija: V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka. FOTO: leolintang / Shutterstock
Odpri galerijo
V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka. FOTO: leolintang / Shutterstock

Kot ugotavlja Eurostat, ukrepi za zajezitev pandemije v evroobmočju niso negativno vplivali na cene stanovanjskih nepremičnin. 

V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki.Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so na letni ravni najvišje stopnje rasti beležili Luksemburg (+14 odstotkov), Slovaška (+13,1 odstotka) in Estonija (+11,5 odstotka). Cene so upadle le na Madžarskem (-1,2 odstotka).

Na četrtletni ravni so imele najvišje rasti Portugalska (+4,9 odstotka), Estonija (+4,8 odstotka) in Slovaška (+4 odstotki), največje padce pa Malta (-4,3 odstotka) in Madžarska (-1,1 odstotka).

Slovenija je medletno beležila 5,5-odstotno rast, četrtletno pa 1,1-odstotno, poroča STA.

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Direktor Turizma Bohinj: Ni nas treba učiti, kako naj delamo in nam očitati, da…

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus izpostavlja potrebo po uravnoteženosti med lokalnim okoljem in turizmom, ki je v tem oziru lahko zgolj na drugem mestu.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Britanskemu trgu dela grozi črn konec leta

Številni zaposleni Britanci bi lahko s koncem vladne podpore izgubili službo. Britanski ekonomisti opozarjajo na brezno brez dna.

Komentarji: