Cene nepremičnin odneslo v višave

Cene stanovanjskih nepremičnin v območju z evrom so se v prvem četrtletju medletno zvišale za pet odstotkov, kar predstavlja najvišjo rast po drugem četrtletju leta 2007.
Fotografija: V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka. FOTO: leolintang / Shutterstock
Odpri galerijo
V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka. FOTO: leolintang / Shutterstock

Kot ugotavlja Eurostat, ukrepi za zajezitev pandemije v evroobmočju niso negativno vplivali na cene stanovanjskih nepremičnin. 

V primerjavi z lanskim zadnjim četrtletjem so se stanovanjske nepremičnine v državah z evrom v povprečju namreč podražile za 0,9, v EU pa za 1,2 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki.Med državami, za katere je imel Eurostat podatke, so na letni ravni najvišje stopnje rasti beležili Luksemburg (+14 odstotkov), Slovaška (+13,1 odstotka) in Estonija (+11,5 odstotka). Cene so upadle le na Madžarskem (-1,2 odstotka).

Na četrtletni ravni so imele najvišje rasti Portugalska (+4,9 odstotka), Estonija (+4,8 odstotka) in Slovaška (+4 odstotki), največje padce pa Malta (-4,3 odstotka) in Madžarska (-1,1 odstotka).

Slovenija je medletno beležila 5,5-odstotno rast, četrtletno pa 1,1-odstotno, poroča STA.

Več iz rubrike

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

Komentarji: