BMW letos med drugim obljublja tudi športnega karavana

BMW M, hčerinska družba nemškega avtomobilističnega velikana, naj bi v letu 2022 predstavila športnega karavana BMW M3 Touring.
Fotografija: BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram
Odpri galerijo
BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram

BMW M sicer letos praznuje 50. obletnico in M3 Touring naj bi bil eden od številnih zanimivih izdelkov, predstavljenih v naslednjih 12 mesecih. Na spletnem družbenem omrežju Instagram je @bmwm pred nekaj dnevi objavil videoposnetek, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju članka. V njem lahko vidimo, kako visoko zmogljiv karavan po navodilih iz helikopterja pleše na snegu in ustvari letnico '2022'.

image_alt
Električni Yugo, ki bi ga proizvajal Rimac

BMW M3 Touring

Voznik modela M3 Touring na videoposnetku, ki prejema navodila iz helikopterja, se zabava na snegu, da bi ustvaril letnico '2022' in na spektakularen način pripeljal novo leto. »BMW še vedno ni pripravljen odstraniti kamuflaže, čeprav ne potrebujemo kristalne krogle, da bi videli v prihodnost hitrega karavana, saj bo imel predvidljiv, a vznemirljiv dizajn,« so zapisali na ameriškem spletnem blogu BMWBLOG.

BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram
BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram

Model M3 z dolgo streho, ki naj bi verjetno temeljil na 'faceliftani' seriji 3, ki prihaja letos, naj bi bil na voljo le s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom. »V Združenih državah Amerike prepovedan sadež, prva polnopravna M3 različica karavana sprva ni bila na dnevnem redu,« navaja BMWBLOG.

image_alt
V teh avtomobilih so kilometri največkrat prevrteni

Vendar je nekdanji izvršni direktor družbe BMW M Markus Flasch na koncu prepričal višje predstavnike, da so projektu prižgali zeleno luč. Njegova prizadevanja bodo ob dejstvu, da imata limuzina in karavan zdaj prvič identično zadnjo os, obrodila sadove v prihodnjih mesecih, ko se bodo odstranili kamuflažni ovoji. M3 Touring naj bi bil prav tako opremljen s sistemom iDrive 8 z dvema zaslonoma, eden ob drugim.

BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram
BMW M3 Touring (upodobitev). Foto: @sugardesign_1 / Instagram

»Medtem ko se govori, da bo M3 limuzina dobila bolj vročo izpeljanko CS, ki se ji bosta pridružila M4 CS in CSL, naj bi bil bolj praktičen model M na voljo izključno v izvedbi Competition s 503 konjskimi močmi,« pojasnjujejo poznavalci na spletnem blogu.

image_alt
Impresivni super avtomobili, ki jih verjetno še niste videli

Poleg modela M3 Touring bo letos družba BMW M predstavila tudi serijsko različico XM, ki bo služila kot prvi priključni hibrid tega zmogljivostnega oddelka. Prihaja tudi že omenjeni M4 CSL in M2 Coupe.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Več iz rubrike