98-letnica med pospravljanjem stanovanja odkrila 475.000 evrov

V Rimu je 98-letna Italijanka med pospravljanjem stanovanja med karanteno zaradi okužbe z novim koronavirusom naletela na nepričakovano odkritje.
Fotografija: Slika je simbolična. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Slika je simbolična. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Ženska je bila na štiri stene svojega domovanja obsojena novembra lani, ko so pri njej potrdili okužbo s covidom-19. Da bi hitreje pregnala čas karantene, se je lotila pospravljanja in čiščenja, tudi starega šivalnega stroja, ki je postregel s posebnim presenečenjem.

V notranjem prostoru stroja je našla obveznico poštnega varčevanja v vrednosti 50 milijonov takratnih italijanskih lir. Pošta jo je na podlagi denarja, ki ga je vložil njen mož, izdala 13. januarja 1986. Glede na takrat določene obrestne mere njena vrednost danes znaša kar 475.000 evrov.


Kot piše italijanski časnik Corriere della Sera, gre za zgodbo iz drugih časov, ko so bili prihranki v družinah glavna vrednota, pošta pa je predstavljala varno zatočišče.

Denar naj bi ženska, ki je vmes ozdravela, prevzela po zaključku vseh administrativnih postopkov, predvidoma marca.

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: