Nova lastnika stanovanja ob vselitvi odkrila zaklad

Par iz Južne Karoline je med selitvijo v svoj novi dom našel pozabljeni zaklad - na desetine zlatih in srebrnih kovancev v vrednosti najmanj 25 tisoč dolarjev.
Fotografija: FOTO: Ketut Subyanto/pexels
Odpri galerijo
FOTO: Ketut Subyanto/pexels

James Munford je prejšnji mesec pregledoval vgradne predale v omari novega doma in tam odkril dve škatli, kjer je bilo shranjenih 46 zlatih kovancev Liberty za 5 dolarjev in 18 srebrnih dolarjev Morgan, izdelanih v 19. stoletju.
 
»Videti je bilo res staro in vredno veliko denarja,« je za CCN dejal Munford.
 
Vojaška upokojenca James in njegova žena Clarrisa Munford sta slike kovancev poslala nekdanjemu lastniku stanovanja in se dogovorila, da jih vrneta.
 
Odkriti zbirateljski kovanci. FOTO: CNN
Odkriti zbirateljski kovanci. FOTO: CNN
»Samo pomislil sem, veste, niso moji. Verjetno gre za družinsko dediščino, zato sem se odločil, da bom poskrbel, da jih bo dobil nazaj,« je dejal James.
 
»O vrednosti kovancev nisva vedela ničesar. V bistvu nama je bilo vseeno, če sem iskrena, vedela sva, da so njegovi,« je dodala Clarrisa.
 
Prejšnji lastnik stanovanja, ki je prosil, da se njegovega imena ne objavi, je ocenil, da so kovanci vredni približno 25.000 ameriških dolarjev.
 
Dejal je, da je škatli pred nekaj meseci dal na varno v predal za nogavice in ga v naglici izselitve pozabil izprazniti. Preostanek njegove zbirke kovancev je bil v njegovem sefu, še piše CNN.


Ni se zavedal, da kovanci manjkajo, dokler ga Munfordova nista kontaktirala. Kot sam pravi, nikoli nebi ugotovil, če bi se nova lastnika stanovanja odločila kovance prodati in denar zadržati zase.
»Samo zahvalil se mi je in rekel, da ni veliko ljudi, ki bi ravnali enako,« je dejal James.
 
Munfordova še nista razpakirala, njuno pohištvo je prispelo ravno prejšnji teden, zato, kot pravita, še nista imela priložnosti preveriti, ali ju čaka še kakšno presenečenje.
 
Po besedah Jamesa jima je namreč prejšnji lastnik, ko je prišel po najdeni zaklad dejal, da bi se v stanovanju lahko našlo še kaj vrednega.

Več iz rubrike

aktualno

PKP7: Predlog pripravljen, sindikati na nogah

Vlada je pripravila predlog sedmega protikoronskega zakona, ki bo ponudil dodatno pomoč gospodarstvu. V ZSSS so na nogah, saj so bili sindikati znova izključeni iz priprave nabora ukrepov.

aktualno

Kitajci kupili avstralski otok in izgnali domačine

Kitajsko podjetje je kupilo avstralski otok in zdaj preprečuje, da bi Avstralci stopili nanj. Tako domačini kot turisti so ogorčeni.

aktualno

Barack in Michelle Obama sta si privoščila za skoraj 12 milijonov

Novi dom zakoncev Obama stoji na 29 hektarjev velikem posestvu, ima 7 spalnic in 8 in pol kopalnic. Na voljo je tudi zasebna plaža.

aktualno

V pandemičnih razmerah 9-milijdarna prodaja na črni petek

Trgovine v ZDA so se pripravile na drugačno izvedbo črnega petka. Medtem, ko se je prodaja v trgovinah razpolovila, spletna prodaja z 9 milijardami dolarjev.

Komentarji: