Z gripo v službo?

Ste prehlajeni? Ravno toliko, da nimate vročine in ne morete ostati doma? Vseeno raje premislite ...
Fotografija: Največje lahko potujejo do dva metra daleč, najmanjše do osem metrov, ventilacijski sistemi pa jih lahko po prostoru razširijo v nekaj sekundah. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Največje lahko potujejo do dva metra daleč, najmanjše do osem metrov, ventilacijski sistemi pa jih lahko po prostoru razširijo v nekaj sekundah. Foto: Shutterstock

V dveh tednih po tistem, ko z gripo okuženi zaposleni na delovnem mestu enkrat samkrat kihne, lahko zboli deset odstotkov sodelavcev, povzemajo raziskavo na portalu Business Insider. Ko kihnemo, sluz iz pljuč na plano pripotuje s hitrostjo 35 metrov na sekundo (126 kilometrov na uro) in se razleti na kapljice.

Največje lahko potujejo do dva metra daleč, najmanjše do osem metrov, ventilacijski sistemi pa jih lahko po prostoru razširijo v nekaj sekundah. Virus lahko na mizah, kljukah in ograjah iz nerjavečega jekla preživi do 24 ur in posameznik, ki ga z neumitimi rokami zanese v usta, lahko bolezen širi naprej, še preden zazna simptome.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: