Z brezpilotnim letalom premagali vseh sto fakultet

Prav pri nalogi, ki je prinesla največ točk, so bili slovenski študenjte čez lužo najboljši.
Fotografija: Ekipa študentov ljubljanske strojne fakultete je zmagala na natečaju za izgradnjo vodenega brezpilotnega letala Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Ekipa študentov ljubljanske strojne fakultete je zmagala na natečaju za izgradnjo vodenega brezpilotnega letala Foto: Shutterstock

Ekipa študentov ljubljanske strojne fakultete je zmagala na natečaju za izgradnjo vodenega brezpilotnega letala, ki ga je razpisal Ameriški inštitut za aeronavtiko in astronavtiko. Izdelati so morali model letala z radarjem, ki bo nosilo čim več 'bomb' in bo izjemno hitro, sposobno vzleteti s tri metre dolge rampe in imelo zložljivo krilo. Prav pri nalogi, ki je prinesla največ točk, so bili najboljši.

»Uspešno smo v desetih minutah odleteli rekordnih 18 krogov in spustili 18 'bomb', kar je kar štiri kroge več kot drugouvrščena ekipa. S tem smo postali absolutni zmagovalci,« je povedal vodja ekipe Timotej Hofbauer in poudaril, da so bili presenečeni nad suvereno zmago med sto sodelujočimi univerzami.

Več iz rubrike

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

kariera

Prva izmed petih, ki je svoje bogastvo ustvarila iz nič

Kot 38-letnica je bila ena najmlajših ljudi na Forbsovem seznamu milijarderjev in edina Britanka.

Komentarji: