Številne zaposlitve v gradbeništvu

Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali.
Fotografija: Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel

Napovedi zaposlovanja v tretjem četrtletju letos so najboljše v zadnjih dveh letih, so z raziskavo med podjetji ugotovili v Manpower Group. Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali. Po sezonski prilagoditvi neto zaposlovanje za Slovenijo znaša +20 odstotkov.

Spomnimo, v prejšnjem četrtletju je bilo + 9 odstotkov, v enakem obdobju lani pa +12 odstotkov. Največ priložnosti bo v gradbeništvu, kjer bo delavce iskalo 29 odstotkov podjetij, kar je največ v zadnjih osmih letih, zaposlovala pa bo tudi več kot petina podjetij v kmetijstvu in gozdarstvu, v oskrbi z elektriko, plinom in vodo, prav tako pa tudi v proizvodnji.

Še najmanj se v tem obdobju nameravajo kadrovsko krepiti v gostinstvu in turizmu ter v javnem sektorju in socialnih storitvah. Najaktivnejši bodo delodajalci na območju jugovzhodne in severovzhodne regije. Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij.

Več iz rubrike

kariera

Nepričakovani prosti dnevi (ne) povečajo zadovoljstvo/a zaposlenih

Za več prostih dni so se nekatera podjetja odločila zaradi stresa, ki so ga bili zaposleni deležni v času pandemije. Kako to vpliva na zaposlene?

kariera

Bogataši si krog prijateljev izbirajo na poseben način

Ljudje, s katerimi se družimo, pomembno vplivajo na naše življenje. Z izbiro pravih si lahko povečamo možnosti za uspeh.

kariera

Pogovor brez kravate: Michele Leonardi, izvršni direktor IBM Slovenija

Michele Leonardi: »Ni potrebno, da je vsaka stvar, ki jo v življenju naredimo, perfektna. Lahko je tudi samo dovolj dobra.«

kariera

V tem sektorju se pričakuje 40-odstotno rast delovnih mest

Trenutni trendi kažejo, da se bo povpraševanje po kadrih v tem sektorju v naslednjih letih bistveno povečalo.

Komentarji: