Številne zaposlitve v gradbeništvu

Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali.
Fotografija: Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel

Napovedi zaposlovanja v tretjem četrtletju letos so najboljše v zadnjih dveh letih, so z raziskavo med podjetji ugotovili v Manpower Group. Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali. Po sezonski prilagoditvi neto zaposlovanje za Slovenijo znaša +20 odstotkov.

Spomnimo, v prejšnjem četrtletju je bilo + 9 odstotkov, v enakem obdobju lani pa +12 odstotkov. Največ priložnosti bo v gradbeništvu, kjer bo delavce iskalo 29 odstotkov podjetij, kar je največ v zadnjih osmih letih, zaposlovala pa bo tudi več kot petina podjetij v kmetijstvu in gozdarstvu, v oskrbi z elektriko, plinom in vodo, prav tako pa tudi v proizvodnji.

Še najmanj se v tem obdobju nameravajo kadrovsko krepiti v gostinstvu in turizmu ter v javnem sektorju in socialnih storitvah. Najaktivnejši bodo delodajalci na območju jugovzhodne in severovzhodne regije. Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: