Številne zaposlitve v gradbeništvu
O

Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali.
Fotografija: Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel
Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij. Foto: Voranc Vogel

Napovedi zaposlovanja v tretjem četrtletju letos so najboljše v zadnjih dveh letih, so z raziskavo med podjetji ugotovili v Manpower Group. Zaposlovanje napoveduje 19 odstotkov podjetij, v dveh odstotkih bodo število delavcev zmanjševali. Po sezonski prilagoditvi neto zaposlovanje za Slovenijo znaša +20 odstotkov.

Spomnimo, v prejšnjem četrtletju je bilo + 9 odstotkov, v enakem obdobju lani pa +12 odstotkov. Največ priložnosti bo v gradbeništvu, kjer bo delavce iskalo 29 odstotkov podjetij, kar je največ v zadnjih osmih letih, zaposlovala pa bo tudi več kot petina podjetij v kmetijstvu in gozdarstvu, v oskrbi z elektriko, plinom in vodo, prav tako pa tudi v proizvodnji.

Še najmanj se v tem obdobju nameravajo kadrovsko krepiti v gostinstvu in turizmu ter v javnem sektorju in socialnih storitvah. Najaktivnejši bodo delodajalci na območju jugovzhodne in severovzhodne regije. Prihajajoče četrtletje bo eno redkih, ko največ priložnosti ne bo v velikih podjetjih, ampak v srednjih – delavce bo iskalo več kot 30 odstotkov podjetij.

Več iz rubrike

Komentarji: