Ste se neformalno izobraževali? Glasujte …

Evropsko komisijo zanima, ali imamo po neformalnem izobraževnaju dovolj možnosti, da pridobljena znanja tudi dokumentiramo.
Fotografija: Foto Leon vidic
Odpri galerijo
Foto Leon vidic

Ste pridobili znanje, spretnosti, izkušnje zunaj formalnega izobraževanja, na primer z delovnimi izkušnjami, prostovoljstvom, športom? Če za to ne dobite potrdila oziroma če tega ne dokumentirate, lahko ta znanja ostanejo neizkoriščena, opozarja Evropska komisija. Zato je že leta 2012 države članice EU pozvala, naj ljudem zagotovijo več in boljše možnosti potrjevanja neformalno pridobljenih znanj, zdaj pa jo zanimajo konkretne izkušnje posameznikov.

Na svoji spletni strani je odprla vprašalnik, na katerem lahko zainteresirani do 30. oktobra oddajo svoje mnenje. Za posamezne anketirance, ki odgovorijo, da so izkoristili možnost za potrjevanje svojih znanj in spretnosti, so pripravljena vprašanja o njihovih izkušnjah – kako so prišli do tega, kakšna podpora jim je bila na voljo, kakšen učinek je to imelo na njihovo poklicno pot ali življenje.

Več iz rubrike

kariera

Pogovor brez kravate: Luka Gabrovšek, poslovni direktor Mastercarda

Luka Gabrovšek: »Dosežek je vsota elementov in okoliščin, na katere težko vplivamo. Zadovoljen sem, da se spravim v položaj, kjer je več možnosti.«

kariera

S pravo strategijo do podjetniškega uspeha

Če se podajate na samostojno pot, boste poleg sreče potrebovali tudi dober načrt. O kateri stvareh je dobro premisliti, preden odprete podjetje?

kariera

Poslovne priložnosti v letu 2021

Na katerih področjih se v letu 2021 odpirajo najboljše priložnosti za zaslužek in uspeh?

kariera

Leto sprememb na področju zaposlovanja

Ob 24. januarju, mednarodnem dnevu izobraževanja, in v času informativnih dni in vpisov na srednje šole in fakultete je največji karierno-zaposlitveni portal MojeDelo.com preveril, kako je epidemija …

Komentarji: