Ste se neformalno izobraževali? Glasujte …

Evropsko komisijo zanima, ali imamo po neformalnem izobraževnaju dovolj možnosti, da pridobljena znanja tudi dokumentiramo.
Fotografija: Foto Leon vidic
Odpri galerijo
Foto Leon vidic

Ste pridobili znanje, spretnosti, izkušnje zunaj formalnega izobraževanja, na primer z delovnimi izkušnjami, prostovoljstvom, športom? Če za to ne dobite potrdila oziroma če tega ne dokumentirate, lahko ta znanja ostanejo neizkoriščena, opozarja Evropska komisija. Zato je že leta 2012 države članice EU pozvala, naj ljudem zagotovijo več in boljše možnosti potrjevanja neformalno pridobljenih znanj, zdaj pa jo zanimajo konkretne izkušnje posameznikov.

Na svoji spletni strani je odprla vprašalnik, na katerem lahko zainteresirani do 30. oktobra oddajo svoje mnenje. Za posamezne anketirance, ki odgovorijo, da so izkoristili možnost za potrjevanje svojih znanj in spretnosti, so pripravljena vprašanja o njihovih izkušnjah – kako so prišli do tega, kakšna podpora jim je bila na voljo, kakšen učinek je to imelo na njihovo poklicno pot ali življenje.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: