Priložnosti za prakso in pripravništvo

Sodišče EU prijave za delovno prakso pričakuje do 15. septembra, Cern pa do 21. oktobra.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Sodišče EU vsako leto omogoča kandidatom z univerzitetno diplomo iz prava ali političnih ved (s pravno usmeritvijo) petmesečno plačano delovno prakso, in sicer z začetkom spomladi in jeseni. Zaželeno je tudi dobro znanje francoščine. Na voljo so mesta pri direktoratih za pravno prevajanje, za raziskave in dokumentacijo, za komuniciranje, za protokol in obiske, pa tudi pri pravnem svetovalcu za upravne zadeve ter pri sodnem tajništvu splošnega sodišča.

Za deset- do 12-tedenske prakse pod nadzorom mentorjev se lahko prijavijo tudi mladi diplomirani konferenčni tolmači, ki delajo z jezikovnimi kombinacijami, zanimivimi za sodišče. Še do 15. septembra zbirajo prijave za prakse med 1. marcem in 31. julijem. Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Sodišča EU.

Švicarski CERN pa omogoča od štiri- do 12-mesečno prakso in pripravništvo študentom inženirstva, IT, znanosti o materialih, matematike, robotike in uporabne fizike. Izbor kandidatov je junija in decembra, vsakič priložnost dobi 120 mladih. Za zimski termin prijave zbirajo do 21. oktobra, in sicer na tej povezavi.

Več iz rubrike

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

kariera

Prva izmed petih, ki je svoje bogastvo ustvarila iz nič

Kot 38-letnica je bila ena najmlajših ljudi na Forbsovem seznamu milijarderjev in edina Britanka.

Komentarji: