Priložnosti za prakso in pripravništvo

Sodišče EU prijave za delovno prakso pričakuje do 15. septembra, Cern pa do 21. oktobra.
Fotografija: Foto Reuters
Odpri galerijo
Foto Reuters

Sodišče EU vsako leto omogoča kandidatom z univerzitetno diplomo iz prava ali političnih ved (s pravno usmeritvijo) petmesečno plačano delovno prakso, in sicer z začetkom spomladi in jeseni. Zaželeno je tudi dobro znanje francoščine. Na voljo so mesta pri direktoratih za pravno prevajanje, za raziskave in dokumentacijo, za komuniciranje, za protokol in obiske, pa tudi pri pravnem svetovalcu za upravne zadeve ter pri sodnem tajništvu splošnega sodišča.

Za deset- do 12-tedenske prakse pod nadzorom mentorjev se lahko prijavijo tudi mladi diplomirani konferenčni tolmači, ki delajo z jezikovnimi kombinacijami, zanimivimi za sodišče. Še do 15. septembra zbirajo prijave za prakse med 1. marcem in 31. julijem. Več o razpisu si lahko preberete na spletni strani Sodišča EU.

Švicarski CERN pa omogoča od štiri- do 12-mesečno prakso in pripravništvo študentom inženirstva, IT, znanosti o materialih, matematike, robotike in uporabne fizike. Izbor kandidatov je junija in decembra, vsakič priložnost dobi 120 mladih. Za zimski termin prijave zbirajo do 21. oktobra, in sicer na tej povezavi.

Več iz rubrike