Priložnosti bi tudi mlade z goriškega konca zadržale doma

30 dijakov in študentov je v Solkanu s pomočjo mentorjev spoznavalo delo z najsodobnejšimi poslovnimi informacijskimi tehnologijami v profesionalno organiziranih razvojnih ekipah.
Fotografija: Priložnosti Foto: Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Priložnosti Foto: Arhiv podjetja

V Solkanu se je končala dvotedenska delavnica Next Talent Hub, na kateri je 30 dijakov in študentov s pomočjo mentorjev spoznavalo delo z najsodobnejšimi poslovnimi informacijskimi tehnologijami v profesionalno organiziranih razvojnih ekipah. Študentom pred zaključkom študija so se odprle tudi zaposlitvene in podjetniške priložnosti.

Kot poudarjajo v podjetju Business Solutions, ki je pobudnik delavnice, pri kateri so sodelovale še partnerske izobraževalne ustanove in študentske organizacije, so izzivi podjetij zaradi pomanjkanja kakovostnih kadrov veliki. »Če mladi dobijo ustrezno službo doma, tam ostanejo. Želimo si, da Goriška postane stičišče za mlade, ki jih zanimajo moderne tehnologije, zato je eden od naših ciljev še tesnejše povezovanje z lokalnimi IT-podjetji, da bi jim na podoben način omogočili vključevanje v delovni proces že v času izobraževanja,« so poudarili.

Razmišljajo o ustanovitvi zagonskega podjetja, v katerem bi najbolj perspektivni in ambiciozni lahko razvili svoje potenciale ter ustvarjali inovativne rešitve.

Več iz rubrike

Komentarji: