Obrtna pot za promocijo poklicev

Pomanjkanje ustreznega kadra v obrti in podjetništvu je še vedno med najbolj perečimi problemi ta hip.
Fotografija: V okviru projekta bodo predvidoma v vseh regijah po državi mlade navduševali za obrtne poklice. (Fotografija je simbolična) Foto: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V okviru projekta bodo predvidoma v vseh regijah po državi mlade navduševali za obrtne poklice. (Fotografija je simbolična) Foto: Leon Vidic/Delo

Obrtna zbornica SLovenije (OZS) nadaljuje projekt Obrtna pot, s katerim želijo mlade navdušiti za obrtne poklice. Pomanjkanje ustreznega kadra v obrti in podjetništvu je še vedno med najbolj perečimi problemi ta hip, ugotavljajo.

V okviru projekta bodo predvidoma v vseh regijah po državi mlade navduševali za obrtne poklice. Obrtniki in podjetniki, ki so vstopili v projekt, bodo osnovnošolcem omogočili neposreden vpogled v svoje delo v realnem okolju. Ta teden je bila Obrtna pot v Posavju, vrata so jim odprli slaščičarka, steklar, krojač, vrtnar, mizar ... Predvidoma junija se projekt seli v Velenje.

Več iz rubrike

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

kariera

Prva izmed petih, ki je svoje bogastvo ustvarila iz nič

Kot 38-letnica je bila ena najmlajših ljudi na Forbsovem seznamu milijarderjev in edina Britanka.

Komentarji: